Báránycsülök tojásos nokedlivel: A tökéletes hétvégi fogás, ha valami különlegesre vágysz!

Ezt még biztosan nem kóstoltad!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Báránycsülök tojásos nokedlivel

Hozzávalók:

Báránycsülök:

  • 2 kg báránycsülök
  • 10 dkg vaj
  • 2 l alaplé
  • 2 dl vörösbor
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál angol zeller
  • 1 tk paradicsompüré
  • 10 szál friss kakukkfű
  • 5 szál friss rozmaring
  • 1 db babérlevél

Tojásos nokedli:

  • 2 + 4 db tojás
  • 0,5 kg liszt
  • 350 ml víz
  • 1 ek só
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Báránycsülök:

  1. A húsokat sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, majd forró serpenyőben kérget sütünk rá.
  2. Egy edénybe tesszük, amíg elkészítjük a zöldségeket. A megpucolt és kockára vágott zöldségeket megpirítjuk ugyanebben a serpenyőben a zöldfűszerekkel, hozzáadjuk a paradicsompürét, összeforgatjuk.
  3. Vörösborral forraljuk egy kicsit és ráöntjük a kérgezett húsra, majd annyi alaplével felöntjük, hogy elfedje.
  4. 130-140 fokos sütőben lefedve sütjük körülbelül 6 órát. Ezután hagyjuk kihűlni ebben a lében.
  5. Szűrőkanállal óvatosan kiemeljük a húsokat a szaftból, a szaftot pedig szűrőn átpasszírozzuk.

Tojásos nokedli:

  1. Két tojást felverünk, hozzákeverjük a liszthez, majd hozzáadjuk a vizet, és a sónak a felét, ezután egybe keverjük.
  2. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, amikor felúsztak a nokedlik a víz tetejére leszűrjük.
  3. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, ebbe áttesszük a leszűrt nokedli tésztát.
  4. A négy tojást felverjük és rásütjük a nokedlire folytonos kevergetés mellett.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2