Az ételek megmentője: így készül a legfinomabb házi alaplé – Recept

Nincs olyan fogás, amihez ne tudnád felhasználni.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Alaplé
Hozzávalók:
- 2 kg húsos sertéscsont
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- 1 db karalábé
- 1 db kis karfiol
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 szem egész bors
- 3 ek só
Elkészítés:
- Egy fazékba beletesszük a megmosott húsos sertés csontot és felforraljuk.
- Amíg felforr, megpucoljuk a zöldségeket és előkészítünk egy kb. 8 literes fazekat.
- Amikor felforrt a húsos sertéscsont leöntjük róla a felhabzott vizet, a csontokat leöblítjük és átrakjuk a tiszta fazékba.
- Rápakoljuk a zöldségeket, a sót, a borsot és nagyon hideg vízzel felöntjük.
- Kis lángon minimum 6-8 órát főzzük.
- Amikor kész leszűrjük.
Tipp: Ez egy olyan alapkészítmény, amit mindenkinek érdemes megtanulni hogyan készül.






























