Az ételek megmentője: így készül a legfinomabb házi alaplé – Recept

Nincs olyan fogás, amihez ne tudnád felhasználni.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Alaplé

Hozzávalók:

  • 2 kg húsos sertéscsont
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 1 db karalábé
  • 1 db kis karfiol
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 szem egész bors
  • 3 ek só

Elkészítés:

  1. Egy fazékba beletesszük a megmosott húsos sertés csontot és felforraljuk.
  2. Amíg felforr, megpucoljuk a zöldségeket és előkészítünk egy kb. 8 literes fazekat.
  3. Amikor felforrt a húsos sertéscsont leöntjük róla a felhabzott vizet, a csontokat leöblítjük és átrakjuk a tiszta fazékba.
  4. Rápakoljuk a zöldségeket, a sót, a borsot és nagyon hideg vízzel felöntjük.
  5. Kis lángon minimum 6-8 órát főzzük.
  6. Amikor kész leszűrjük.

Tipp: Ez egy olyan alapkészítmény, amit mindenkinek érdemes megtanulni hogyan készül.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2