Baileys-es eperálom torta: egy igazi tavaszi nyalánkság, amit imádni fogsz!

Ha te is odavagy az eperért, akkor ez az édesség a kedvenced lesz - tökéletes születésnapokra, de vendégváróként is megállja a helyét!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Baileys-es eperálom torta

Hozzávalók:

Bailey’s-es krém:

  • 200 g fehér csokoládé
  • 12 g por zselatin
  • 1 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 100 g mascarpone
  • 2 cs habfixáló
  • 5 cl Bailey's
  • 500 g eper

Piskótához (2 db):

  • 12 db tojás
  • 280 g kristálycukor
  • 350 g liszt (BL55)
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.

Piskóta:

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgákat és tovább keverjük fél percig.
  2. Külön tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd óvatos mozdulatokkal a tojáshabba forgatjuk, így egy homogén masszát kapunk, de vigyázzunk, hogy a habot közben ne törjük össze.
  3. 20 cm átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd a massza felét a formába öntjük.
  4. Ahhoz, hogy magas és szép egyenes oldalú piskótát kapjunk, hagynunk kell, hogy a tortaforma oldalához süljön a piskótatészta, ezért semmiképpen ne zsírozzuk és lisztezzük meg. Ha a piskóta elkészült, pihentessük a tortaformában, míg ki nem hűl, majd egy kés segítségével vágjuk körbe. Ezután a megtisztított tortaformával ugyanúgy eljárva megsütjük a piskóta massza másik felét is.

Bailey’s-es krém:

  1. Vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét, majd összekeverjük a felvert tejszínhabbal.
  2. Egy nagyobb tálban összedolgozzuk a krémet a mascarponéval, a Bailey's-el és a cukorral.
  3. Akkor lesz tökéletes a krémünk, ha majd a piskóta tetején, egyszerűen megáll.

A torta összeállítása:

  1. A piskótalapokra rétegezzük a fehér csokis krémet, majd szépen felszeletelt eprekkel díszítjük a torta oldalát és tetejét.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2