Baileys-es eperálom torta: egy igazi tavaszi nyalánkság, amit imádni fogsz!

Ha te is odavagy az eperért, akkor ez az édesség a kedvenced lesz - tökéletes születésnapokra, de vendégváróként is megállja a helyét!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Baileys-es eperálom torta
Hozzávalók:
Bailey’s-es krém:
- 200 g fehér csokoládé
- 12 g por zselatin
- 1 dl tej
- 4 db tojássárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 100 g mascarpone
- 2 cs habfixáló
- 5 cl Bailey's
- 500 g eper
Piskótához (2 db):
- 12 db tojás
- 280 g kristálycukor
- 350 g liszt (BL55)
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.
Piskóta:
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgákat és tovább keverjük fél percig.
- Külön tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd óvatos mozdulatokkal a tojáshabba forgatjuk, így egy homogén masszát kapunk, de vigyázzunk, hogy a habot közben ne törjük össze.
- 20 cm átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd a massza felét a formába öntjük.
- Ahhoz, hogy magas és szép egyenes oldalú piskótát kapjunk, hagynunk kell, hogy a tortaforma oldalához süljön a piskótatészta, ezért semmiképpen ne zsírozzuk és lisztezzük meg. Ha a piskóta elkészült, pihentessük a tortaformában, míg ki nem hűl, majd egy kés segítségével vágjuk körbe. Ezután a megtisztított tortaformával ugyanúgy eljárva megsütjük a piskóta massza másik felét is.
Bailey’s-es krém:
- Vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét, majd összekeverjük a felvert tejszínhabbal.
- Egy nagyobb tálban összedolgozzuk a krémet a mascarponéval, a Bailey's-el és a cukorral.
- Akkor lesz tökéletes a krémünk, ha majd a piskóta tetején, egyszerűen megáll.
A torta összeállítása:
- A piskótalapokra rétegezzük a fehér csokis krémet, majd szépen felszeletelt eprekkel díszítjük a torta oldalát és tetejét.






























