Bélszín gombamártással burgonyapürével, zöldbabbal

Ezt az ételt a vendégek is imádni fogják.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Bélszín gombamártással burgonyapürével, zöldbabbal

Hozzávalók:

  • 80 dkg Bélszín
  • 1 ek Só
  • 1 csipet Bors
  • 1 kk Mustár
  • 1 ek Worcesterhire szósz
  • 2 g Fokhagyma
  • 5 dkg Vaj
  • 6 szál Kakukkfű
  • 2 szál Rozmaring
  • 2 ek Olívaolaj

Gombamártás:

  • 50 dkg Vegyes gomba
  • 1 db Hagyma
  • 2 g Fokhagyma
  • 3 ek Olívaolaj
  • 1 ek Vaj
  • 1 csipet Petrezselyem
  • 5 szál Kakukkfű
  • 1 kk só
  • 1 csipet Bors
  • 2 ek Tejföl
  • 2 dl Tejszín

Burgonya püré:

  • 50 dkg Burgonya
  • 1 ek Só
  • 10 dkg Vaj
  • 1-2 dl Forró tej
  • 1 csipet Bors
  • 1 csipet Szerecsendió
  • 1 csipet Snidling

Zöldbab:

  • 25 dkg Zöldbab
  • 1 kk Só
  • 1 ek Vaj
  • 1 csipet Bors
  • 1 g Fokhagyma

Elkészítés:

  1. A bélszínt 3 cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. A serpenyőt felforrósítjuk és a szeletek mindkét oldalát 1-1 percig sütjük.
  3. Kivesszük a húst, és átrakjuk egy tűzálló tálba vagy tepsibe, sózzuk, borsozzuk megkenjük a mustárral a worcesterhire szósszal, majd mellè rakjuk a kakukfüvet rozmaringot és a vajat az olajjal.
  4. 210 fokos sütőben 10 percig sütjük. Közben a vajjal meglocsolgatjuk.

Gombamártàs:

  1. Az apróra vágott hagymát, és fokhagymát az olajon ledinszteljük, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és lepírítjuk.
  2. Fűszerezzük a kakukkfűvel, az apróra vágott petrezselyemmel, és a vajjal.
  3. A tejfölt a tejszínnel kikeverjük és a gombára öntjük, ezután 2 percig főzzük.

Burgonya püré:

  1. A burgonyát sós vízbe megfőzzük, áttörjük, majd hozzákeverjük a vajat, és a tejet.
  2. Fűszerezzük a borssal, szerecsendióval, és az apróra vágott snidlinggel.

Zöldbab:

  1. Sós vízben megfőzzük a babot, leszűrjük.
  2. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a babot, majd borsozzuk.
  3. 1-2 percig nagy lángon átforgatjuk rajta.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!