Máglyarakás torta

Egy desszert, amivel mindenkit lenyűgözöl majd.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Máglyarakás torta

Hozzávalók:

  • 25 dkg Kalács
  • 3-4 db Alma (mérettől függ)
  • 6 dkg Porcukor
  • 4 db Tojássárgája
  • 2 dl Tej
  • 2 dl Tejszín
  • 1 db Citrom reszelt héja
  • 4 ek Baracklekvár
  • 3 kk Őrölt fahéj
  • 2 ek Barnacukor
  • 5 dkg Mazsola
  • 5 dkg Dió apróra vágva
  • 5 cl Rum vagy 1 db Rum aroma
  • 2 db Tojásfehérje
  • 4 ek Porcukor
  • 1 ek Vaj

Elkészítés:

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  2. A kalácsot felszeleteljük és egy tálba tesszük.
  3. Egy lábasban felhevítjük a tejet, a tejszínt, a porcukrot a tojássárgáját, és a citromhéjat. Nem kell forrásig hevíteni, csak majdnem forróra. Ráöntjük a kalácsra és hagyjuk kicsit.
  4. Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és felszeleteljük.
  5. Megszórjuk a cukorral, és fahéjjal majd forró serpenyőben kicsit átdinszteljük. Nem kell nagyon puhára. Ha sok lé maradt alatta azt lecsepegtetjük.
  6. A tortaformát kivajazzuk, és a kalács felét az aljába egyengetjük, megkenjük a lekvár felével, majd ráhalmozzuk az almát.
  7. A mazsolát leszűrjük és az alma tetejére szórjuk a dióval együtt.
  8. Végül a kalács másik felét is beletesszük, kicsit megnyomkodjuk és a lekvár másik felével megkenjük.
  9. 180 fokon 30-35 percig sütjük. (Érdemes egy nagyobb tepsit a torta alá tenni ha kicsit szivárogna.)
  10. A tojásfehérjét felverjük és fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot. Addig habosítjuk míg kemény és formatartó lesz. Ezután habzsákba töltjük, és a kész tortát feldíszítjük vele.
  11. 10 perc alatt 200 fokon rásütjük.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!