Mézeskalács muffin

Még nincs késő, hogy egy csodás süteményt készíts estére!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Mézeskalács muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg Liszt
  • 10 dkg Porcukor
  • 1 csomag Sütőpor
  • 2db Tojás
  • 15 dkg Vaj
  • 150 ml Tej
  • 2 ek Méz
  • 1 tk Mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csipet Só

Krém:

  • 10 dkg Sűrített tej
  • 1 kk Fahéj
  • 25 dkg Mascarpone
  • 4 dl tejszín (hideg)

Mézeskalács:

  • 25 dkg Liszt
  • 1 csipet Só
  • 6 dkg Porcukor
  • 1 dl Méz
  • 1 kk Szódabiarbóna
  • 1 db Tojás
  • 5 dkg Vaj
  • 2 ek Mézes fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. A tojásokat felhabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és a mézeskalács fűszerkeverékkel majd a tojásos masszánkhoz adjuk.
  3. A muffin papírral bélelt formákba kanalazzuk, 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük.

Krém:

  1. A mascarponehoz keverjük a fahéjat és a sűrített tejet.
  2. A tejszínhabot habbá verjük és óvatosan egybe keverjük a mascarpones krémünkkel, habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük fel a kihűlt muffinokat.

Mézeskalács:

  1. A mézet és a vajat megolvasztjuk, a száraz hozzávalókat összekeverjük, mint porcukor, liszt, szódabikarbóna,só, mézeskalács fűszerkeverék. Majd a vajas-mézes masszát beleöntjük, hozzáadjuk a tojást és egybegyúrjuk.
  2. Folpackba csomagoljuk és egy órát a hűtőben pihenni hagyjuk, utána kinyújtjuk , kiszaggatjuk és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
  3. A kiszúrt formákat rakjuk a krém tetejére.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!