Narancsos gesztenyekrémleves

Egy első fogás, ami nem hiányozhat ma este.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Narancsos gesztenyekrémleves

Hozzávalók:

  • 3 ek Olaj
  • 4 dkg Vaj
  • 10 cm hosszú Póréhagyma
  • 1 db Alma
  • 2 db Narancs leve és reszelt héja
  • 15 dkg főtt gesztenye
  • 1 csomag Gesztenyemassza (cukrozatlan)
  • 1 kk Só
  • 1 csipet Szerecsendió
  • 4 ek Méz
  • 4 szál Kakukkfű
  • 5 dl Alaplé
  • 2 dl Tejszín

Díszítés:

  • 5 dkg Főtt gesztenye szeletekre vágva
  • 4 szelet Bacon

Elkészítés:

  1. Egy lábast felhevítünk, beletesszük a vajat, az olajat, és az apróra vágott póréhagymát majd megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott, és megpucolt almát, sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval, hozzáadjuk a narancs levét és a reszelt héját.
  3. Ezután hozzáadjuk a kakukkfüvet, a főtt gesztenyét, a gesztenyemasszát, a mézet, jól átforgatjuk, és felöntjük az alaplével.
  4. Tíz percig hagyjuk, hogy összeforrjon.
  5. A levest botmixerrel összeturmixoljuk, egy kicsit kiveszünk belőle egy tálba és hozzákeverjük a tejszínt majd az egészet vissza öntjük a leveshez. Így még két percig forraljuk, aztán tálaljuk.

Tálalás:

A gesztenyéket szeletekre vágjuk, azt szórjuk a levesre. A bacon szeleteket magas hőmérsékleten (200 fokon) a sütőben keményre sütjük, de süthetjük serpenyőben is.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!