Aszalt szilvával töltött pulykamell hercegnő burgonyával

Isteni főétel az ünnepi asztalra.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Aszalt szilvával töltött pulykamell hercegnő burgonyával

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 2 csomag szeletelt bacon
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 2 dl vörösbor
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 csipet bors
  • 1 ek só
  • 3 ek zsír

Hercegnő burgonya:

  • 60 dkg burgonya
  • 2 db tojássárgája
  • 6 dkg vaj
  • 1 ek só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  1. A húst szeletekre vágjuk és mindkét oldalát ki klopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A szilvát beáztatjuk a vörösborba minimum 15 percre (ezt előző este érdemes elkészíteni).
  3. Két ív folpackot kiterítünk úgy, hogy fedje egymást, erre fektetjük szorosan a bacon szeleteket, majd a pulykamell szeleteket, ügyeljünk, hogy ne legyen rés. A közepére egy vonalba halmozzuk az aszaltszilvát és ráreszeljük a sajtot.
  4. A folpack segítségével szorosan felgöngyöljük.
  5. Tepsibe helyezzük és a zsírt a tetejére kenjük.
  6. 170 fokon 90-100 percig sütjük. Időnként a kisült zsíradékkal locsolgatjuk.

Hercegnő burgonya:

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, majd borsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma halmokat nyomunk.
  4. Felverjük a tojást, és megkenjük a burgonyát.
  5. 200 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!