Cukormentes isler

Egy desszert, ami nem hiányozhat a karácsonyi menüből.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Cukormentes isler

Hozzávalók:

  • 50 dkg Liszt
  • 10 dkg Vaj
  • 10 dkg Ram
  • 10 dkg Zsír
  • 1 db Citrom reszelt héja
  • 1 db tojássárgája
  • 2 ek Tejföl
  • 1 csipet Vanília őrlemény
  • 1 csipet Só
  • 15 dkg Eritrit
  • 2 ek Liszt a nyújtáshoz

Bevonat:

  • 15 dkg Cukormentes dzsem
  • 20 dkg Étcsoki
  • 2 ek Kókuszzsír
  • 5 dkg Darabolt mandula

Elkészítés:

  1. A lisztben elmorzsoljuk a zsiradékokat és az összes hozzávalóval egybegyúrjuk.
  2. Folpackba csomagolva mininum 1 órára hűtoőbe tesszük.
  3. Ezután kinyújtjuk lisztezett deszkán és kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük 190 fokon 10- 15 perc alatt kisütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni és a dzsemmel összeragasztjuk, rácsra helyezzük.
  6. A csokit a kókuszzsírral megolvasztjuk és a kekszekre csorgatjuk.
  7. Megszórjuk a darabolt mandulával, és hűtőbe tesszük, hogy a csoki rádermedjen.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!