Home&Design

Milyen lenne a nappali dohányzóasztal nélkül?

Ahhoz, hogy a lakásunkat kellőképpen praktikusnak és kényelmesnek érezzük, sok mindenre szükség van. Például azokra a bútordarabokra, amiknek a jelenléte már-már kötelezőnek számít a környezetünkben.

Közéjük tartoznak a dohányzóasztalok is, amik kicsi vagy közepes méretű, rendszerint alacsonyabb asztalok, amik a nappaliba, az ülőgarnitúra elé kerülnek abból a célból, hogy a kényelmünket szolgálják, és emellett dekorációs célokat is betöltsenek.

A MÖBELIX dohányzóasztalai remek példát mutatnak arra, hogy egy ilyen bútordarab mennyire stílusossá is tudja tenni a nappalinkat, ezáltal hozzájárulva ahhoz az összképhez, amit el szeretnénk érni.

Ugyanakkor a szerepe a praktikum szempontjából sem mellékes. Ha erre bizonyítékot keresünk, akkor elég elgondolkodnunk ahhoz, hogy milyen is lenne a nappalink nélküle. Lássuk!

Nem tudnánk letenni a poharunkat

Ha fel kellene idéznünk egy mozdulatot, ami a dohányzóasztal közelében történik, akkor valószínűleg az lenne, hogy épp valaki leteszi rá a poharát. És talán ez lenne az a helyzet, amikor a legjobban hiányozna, ha nem lenne ott az ülőgarnitúra mellett.

Elvégre ez az a hely, ahol hellyel kínáljuk a vendégeinket, és ahol mi magunk is szívesen megpihenünk egy csésze kávéval vagy üdítővel a kezünkben, amit bizony – ha máskor nem, miután megittuk – le akarunk majd tenni egy vízszintes felületre.

Nem lenne helye a távirányítónak

Azokat a tárgyakat a legnehezebb rendben tartani, amiknek nincs kijelölt helyük például a dohányzóasztalon, annak híján ugyanis hol ide, hol oda rakjuk őket. Ennek pedig az az eredménye, hogy tulajdonképpen mindig kallódnak valahol – ilyen a távirányító is.

Mivel a TV-t sok esetben a kanapéról kapcsoljuk ki/be, így a távirányítót valahogy mindig ott találjuk meg. Ha viszont fekvő pozícióba szeretnénk helyezkedni vagy egyszerűen csak elnyújtóznánk, akkor útban van.

Kevesebb lehetőségünk lenne a dekorálásra

Az évszakok változása sokunkat arra ösztönöz, hogy az éppen aktuális hangulatunknak megfelelően dekoráljuk a lakásunkat. Különösen előszeretettel tesszük ezt ősszel, amikor is például a dohányzóasztalon is előkerülhetnek végre a gyertyák, illatosítók és egyéb apróságok - feltéve, ha vannak.

Nem lennének kéznél a kedvenc tárgyaink

A kanapéra gyakran nemcsak egy csésze vagy pohár itallal a kezünkben érkezünk, hanem például egy jó könyvvel vagy újsággal, amit szintén le akarunk tenni, miután olvastuk őket. Ha viszont nincs a közelben semmi, ahová letehetnénk, akkor vagy maradnak az ágyon rendezetlenül, vagy ott kell hagynunk a kényelmes pozíciónkat, hogy helyet találjunk nekik.

A nappalinkban jó néhány olyan bútordarab van, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy szeressünk ott időt tölteni - ilyenek a dohányzóasztalok is. Nem lenne szerencsés, ha nem állnának rendelkezésünkre, de érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen is lenne a nappali nélküle.

Ha nem tetszik a kép, ami elénk tárul, akkor irány a MÖBELIX webshopja, ahol hamar rátalálhatunk arra a változatra, ami már első látásra is megdobogtatja a szívünket!

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Home&Design
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.