Home&Design

Hogyan alakíts ki egy kis alapterületű fürdőszobát kényelmesen?

A fürdőszobák kialakítása minden esetben gondos tervezést igényel, de különösen kis alapterület esetén, ugyanis több funkciónak is helyet kell adnia, illetve hosszabb távon kell szolgálnia a háziak kényelmét.

A fürdőt rendszerint csak az ott lakók használják, így az ő igényeiknek megfelelően kell berendezni, szaniterekkel, bútorokkal és mindenféle praktikus kiegészítővel ellátni. A legnagyobb kihívást az egészen pici alapterületű helyiségek kialakítása jelenti, ahol minden négyzetcentiméter számít. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a dizájnról le kellene mondani. Sőt, ezeknél számítanak igazán az apró, ám annál ötletesebb vagy látványos részletek. Mutatjuk, mire figyelj oda!

Otthonos fürdőszobák

Az otthonok egyik legfontosabb helyisége a fürdőszoba, amely mérettől függetlenül helyet kell adjon több funkciónak is, de legfőképp a tisztálkodásnak. Alapvető elemei a különféle szaniterek, a mosdók, kádak, zuhanykabinok, gyakran a WC-k és esetleg a bidék is. A kialakítás sarkalatos kérdése a padló- és a falburkolat, de legalább ilyen fontos szerepe van a bútoroknak és a kiegészítőknek is.

Egy nagy fürdőszoba berendezése sok szempontból egyszerűbb, mint egy kis alapterületűé, hiszen nem kell centiméterekkel sakkozni, és a szokásainknak megfelelő szanitereket, bútorokat választhatjuk, akár azzal a luxussal is, amit egy szabadon álló kád nyújt. Egy nagy fürdőben az otthonosság megteremtése jelenti a legnagyobb feladatot.

Funkció és stílus kis alapterületen

Egy kis alapterületű fürdőszoba is tartalmazhat mindent, amire szükségünk van, és nem kell, hogy unalmas legyen, a dizájnnak is juthat szerep benne. Igaz, a tervezésre érdemes több időt szentelni, többféle vázlatot készíteni, mielőtt nekilátunk az átalakításnak.

A színeknek, burkolatoknak, világításnak jelentős szerep jut benne, hiszen megfelelő választás esetén optikailag képesek tágítani a tereket.

Érdemes mosdópultot választani, az ugyanis a tárolás egy részét is megoldja. A kád helyett célszerűbb kisebb helyet foglaló zuhanytálcát választani, ajtóval elválasztani a fürdő többi részétől, hogy a kifröccsenő víztől megóvjuk.

Komplex fürdőszobai megoldások

Hála a tervezőknek, ma már a kis fürdőszobák berendezése sem jelent problémát, megtalálhatjuk azokat az elemeket, amelyek kényelmes használatot tesznek lehetővé.

A Ravak ezt a feladatot vállalta magára, és évtizedek óta segíti azokat, akik egy kis fürdőszobából a maximumot szeretnék kihozni. De nemcsak minden mm-re gondolnak, hanem a trendeket sem hagyják figyelmen kívül, így születnek azok a minőségi fürdőszobai koncepciók, amelyek sokak életét megkönnyítik.

A termékcsaládokban fürdőkád, kádparaván, többféle kivitelezésű zuhanykabin, zuhanytálca, zuhanyfolyóka, WC, bidé, mosdó, fürdőszobabútor, különféle típusú csaptelepek és még fürdőszobai kiegészítők is helyet kapnak. Bárki számára elérhetőek, így stílusos és jól funkcionáló fürdőszobákat alakíthatnak ki anélkül, hogy belsőépítész segítségét kellene igénybe venniük.

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
A Bak olyan információkhoz jut, amiket pénzre válthat. Napi horoszkóp!
Sztárok
Annak idején, amikor a pár szerelme még csak kibontakozóban volt egyetemi éveik alatt, bizony más nők is szemet vetettek a trónörökösre, és megpróbálták elcsábítani Vilmost - nos, Katalin ezt már...