Lifestyle

Te is folyton letargiába esel szeretkezés után? Ez állhat a háttérben

Egyre többen tapasztalnak levertséget, szomorúságot, akár enyhébb depressziós tüneteket is szeretkezés után, de szerencsére van megoldás!

Post-sex blues

A szex utáni szomorúság (post-coital dysphoria – PCD) nem ismeretlen jelenség. A felmérések szerint a szexuális bántalmazást túlélőknél fordul elő leggyakrabban, ugyanakkor dr. Lori Beth Bisbey szexuálpszichológus szakértő szerint egyre többen fordulnak hozzá ezzel a panasszal úgy, hogy nem érte őket semmilyen trauma. Egyszerűen csak elárasztják őket a negatív érzések minden szexuális együttlét után. Ennek okát a szakértő abban látja, hogy az emberek többet várnak a szexuális élménytől, intenzívebb elégedettséget, valamint azt, hogy az intimitás enyhítse a stresszt életük más területein is.

Természetesen teljesen normális, ha egy jó szeretkezés után különböző érzelmek árasztanak el minket, ahogy az intenzív és kellemes élmények után is gyakori a nevetés vagy a sírás is, hiszen mindkettőtől megkönnyebbülünk. Olyan fizikailag intenzív élmény után, amilyen az orgazmus, ez még gyakoribb – mondja dr. Bisbey, aki szerint fontos megkülönböztetni az esetleges negatív érzelmeket a szex utáni szomorúságtól. A PCD ugyanis komoly problémákhoz vezethet, mint például a teljes elzárkózás a szexuális együttlétektől. Szerencsére van megoldás. A szakértő különböző technikákat ajánl arra az esetre, ha hasonlóan negatív érzéseket tapasztalunk szex után. Részletek a galériában!

Szexuális együttlét előtt mindenképp tisztázd magadban, hogy miért szeretkezel, és azt is, miért pont azzal, akivel. Ha bűnösnek érzed magad, vagy szégyelled magad, beszéld ezt meg a partnereddel, egy barátoddal, vagy akár kérd szakértő segítségét.
Kattints a további képekért!

Ősanyáink a legnevetségesebb módszereket is előszeretettel alkalmazták, ha az hasznosnak bizonyult.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Lifestyle
Sztárok
Ryan Reynolds és Blake Lively Budapesten lesz egy jó darabig, de igazából olyan, mintha itt sem lennének, annyira szigorú szabályokat vezettek be.
Sztárok
Tom Quinn királyi szakértő szerint a sussexi hercegi pár Nigériából üzent a palotának, kiváltképp Károlynak, aki eddig még nem reagált Harry és Meghan "királyi körútra".
Utazás
Egy nőnek ötnapos családi nyaralást tervez az édesanyja, a gond csak ott kezdődik, hogy erre az exét is meghívta. Ennél kínosabb nem is lehetne a szituáció.