Egészség

Kiderült, hogy tényleg mérgező-e a felszeletelt, megmaradt, nyers hagyma: íme a tudományos válasz egyszer s mindenkorra!

Vajon népi hiedelem vagy valóság, hogy a megmaradt hagyma mérgező? Dobjuk ki vagy rakjuk el későbbre? Cikkünkből most kiderül!

Van valóságalapja vagy sem?

Biztosan te is találkoztál már azzal a népi hiedelemmel, hogy ha megmarad a felvágott, nyers hagyma azt jobb, ha inkább kidobjuk, sőt mi több, egyesek szerint a majonézes krumplisaláta sem a majonéz miatt romlik meg hamar, hanem a hagyma okozhatja a gondokat. Erre tudományos magyarázatot eddig még nem találtak, de volt pár feltételezés, hogy mi okozhatja a "mérgezéses" állapotot. Többen úgy vélik, hogy a felszeletelt hagyma egyszerűen vonzza magához a különböző mikrobák toxinjait, amelyek másnap rosszulléthez vezethetnek. Hogy ez tényleg így van-e, azt galériánkból megtudhatod!

Azok, akik azt állítják, hogy másnap elfogyaszthatatlan vagy legalábbis veszélyes a hámozott hagyma, azt mondják, hogy gyomorrontást, epegyulladást és ételmérgezést okoz. Mások egyenesen abszurdnak vélik ezt a feltételezést. De vajon mi az igazság a tudomány szerint?
Kattints a további képekért!

A Cotard-szindróma egy ritkán előforduló, de meglehetősen súlyos neuropszichológiai betegség.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Hazánkban is elindult a Max, amely kétszer annyi tartalmat biztosít a felhasználóknak, mint a korábbi HBO Max. Friss premierként ma debütál Hörcher Gábor új kreatív dokumentumfilmje, a webcam...
Lifestyle
Betöltetlen háziorvosi helyek, növekvő számú SNI-s gyerekek, korlátozott óvodai férőhelyek, krónikus betegséggel küzdő iskolások és drasztikus gyermekporográfiai adatok jellemezték a tavalyi évet. A...
Utazás
A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Globális Energiabiztonsági Fórum panelbeszélgetésén rámutatott, hogy Magyarország negyven évet veszített a hidegháború során a Kelet által elnyomva,...