Lifestyle

Az egész család repetázni fog belőle: ha ezt teszed a tésztával főzés előtt, finomabb lesz, mint korábban bármikor

A tészta mindig jó választás, ha nem szeretnénk órákig a konyhában robotolni, hiszen elkészítése nem nagy ördöngösség. Ám ha az a célunk, hogy minél különlegesebb ízélményben legyen részünk, érdemes kipróbálni egy kevésbé ismert trükköt!

Egyszerű, de nagyszerű praktika

A tésztaételeket mindenki szereti, hiszen kiadósak, emellett számtalan módon variálhatók. Ráadásul maga a tésztafőzés sem bonyolult feladat, csupán néhány dologra kell figyelni: egyrészt nem mindegy, milyen fajta ételhez milyen típust választunk, ahogyan arra is ügyelni kell, mennyire sós a víz, amiben megfőzzük. Fontos továbbá, hogy hagyjuk al dentére, így ugyanis nemcsak az íze lesz jobb, de az emésztésünknek is jót teszünk vele. Egy szó, mint száz, a tésztafőzési alapismeretek roppant egyszerűek, ám létezik még egy praktika, amiről csak keveseknek van tudomása, pedig ha bevetjük, olyan finom lesz az étel, mint eddig még soha. Részletek a galériában!

Ahhoz, hogy tökéletes tésztát készítsünk, csupán elég néhány dolgot észben tartani. Minden esetben bő, forrásban lévő sós vízben kell megfőzni, miután pedig lecsöpögtettük, érdemes pár csepp olajat önteni rá, így biztosan nem ragad össze.
Kattints a további képekért!

Egy pofonegyszerű trükknek köszönhetően a tésztaételek korántsem hizlalnak annyira, mint azt elsőre gondolnánk.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Kamillát rendkívül megviselték az elmúlt évek, ám ezt a királyné nem mutatja: nem reagált Harry vádjaira, melyeket a herceg könyvében, a Spare-ben fogalmazott meg, ahogyan Károly felesége azt sem...
Sztárok
Alessandra de Osmából azáltal lett hercegné, hogy 2018-ban feleségül ment a hannoveri herceghez, Keresztély Henrikhez.
Lifestyle
Senki sem szereti az olajban tocsogó krumplit sütés után. Bár a papírtörlő sokat felszív a zsiradékból, melyben a burgonyát sütöttük, tehetünk még valamit annak érdekében, hogy ne legyen túlságosan...