Lifestyle

Gondoltad volna? Íme, az igazság: ilyen hatással van a testedre, ha sólámpát használsz otthon

Sokan szeretik a klasszikus, narancssárgás fényű himalájai sólámpát, mert kellemes, otthonos, meleg hangulatot áraszt és különleges atmoszférát varázsol bármelyik helyiségbe. Ám ez még nem minden: amellett, hogy feldobja a hálószoba vagy a nappali egyhangúságát, még a testünkre is pozitív hatást gyakorol.

Mire jó a sólámpa?

A sólámpa kellemes és meleg fénye nemcsak csodás hangulatot varázsol, de számos pozitív élettani hatással is rendelkezik. Tudniillik, hogy a lámpát felépítő só nem megy át a káros tisztítási és fehérítési folyamatokon, így nem veszíti el az értékes ásványi anyagait, így ki tudja fejteni jótékony hatásait. A párolgási folyamat során negatív töltésű ionokat hoz létre, amelyek valamilyen szinten képesek ellensúlyozni a számunkra káros pozitív töltésű ionokat – ezekkel pedig telis-tele vagyunk az elektromos készülékeink miatt. Konkrétan nem érezhetjük, ha a pozitív töltésű ionok túlsúlyba kerülnek körülöttünk, de okozhat álmatlanságot, fáradékonyságot, ingerlékenységet, sőt, még migrént is. Galériánkban összegyűjtöttük, miért érdemes beszerezned otthonra sólámpát:

Sokan esküsznek a sólámpa jótékony hatásaira. Bekapcsolt állapotban méregteleníti – azaz tisztítja és szagtalanítja – a levegőt, ami nyugtatja az idegrendszert. Így segít a stresszoldásban és javítja az alvásminőséget is azzal, hogy mélyebb és békésebb álmot biztosít.
Kattints a további képekért!

Többféle opció közül válogathatunk konyhánk világítását tekintve, mindenképpen fontos viszont, hogy milyen típusú lámpát választunk konyhaszigetünk fölé.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Blikk Rúzs

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle