Recept

Így szerette II. Erzsébet a tojásrántottát, igazi ínyenc volt: Most te is elkészítheted magadnak a királynő kedvenc reggelijét

Hogy szerette a királynő a tojást reggel? Úgy tűnik, citromhéjjal és szerecsendióval és itt a recept is, hogy te is elkészíthesd magadnak is.

Imádta a rántottát

Igen, II. Erzsébet királynő láthatóan nagy rajongója volt a rántotta egy egyedi receptjének. Míg a citromhéjnak van értelme - a citromsav köztudottan kulcsfontosságú az ételek ízének kialakításában és fokozásában -, a szerecsendióval való kiegészítés igazán megdöbbentő lehet elsőre.

Lee Holmes, holisztikus séf és a Supercharged Food alapítója megosztotta a receptet a weboldalán, mondván, hogy egy barátja korábban a királynőnek főzött, és elárulta a receptet, amely szerintük a kedvenc rántottája volt. Lee elmondta, hogy most már állandóan ilyen rántottát készít a barátainak, azt írta: "A mama néha szerette fehérjedús reggelivel kezdeni a napot, és ezeket a tojásokat úgy csinálták, ahogyan ő különösen szerette. Egy másik dolog, amit talán nem tudtok Őfelségéről, hogy szerette a saját termesztésű és helyben termelt ételeket. Az évszakoknak megfelelő étkezés híve volt.

Rántotta két személyre

Ez a recept két személyre elegendő, és ahhoz, hogy pontosan eltaláld, nagyon ügyelned kell az összetevők minőségére - akárcsak őfelsége. Lee barátja szerint a királynő a barna tojás ízét jobban szerette a fehérnél, és néha heringgel tálalták, ami a királynő másik kedvence volt. A tojásokat is lassan kell elkészíteni, hogy krémes és csomómentes legyen. A tojáshoz a királynő gyakran fogyasztott egy csésze Earl Grey teát is, amelyhez csak egy kis tejet adott hozzá.

Lapozz a receptért!

Oldalak

Recept
Sztárok
Sydney Sweeney nevét idehaza is egyre többen ismerik már, de színészi pályafutásával talán nem is kell tisztában lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, egy igazán gyönyörű nőről van szó, aki a tudomány...
Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!
Sztárok
Harry május 8-án Londonba érkezik, arra azonban egyre kevesebb az esély, hogy a királyi család tagjaival találkozik majd - Kamilla például kifejezetten nem vevő a herceg társaságára.