Ha csak egy őszi süteményt készítesz el, akkor ez legyen az: Ínycsiklandó, de egyszerű karamellás almáspite az igazi ínyenceknek

A klasszikus almás pite mindig az őszi "best of" sütilista élén áll, de még ezt is lehet hova feldobni.
Egy kis karamell csodákra képes
A karamell kiemeli az alma édességét, és még inkább őszi ízűvé teszi. Tökéletesen illik egy csésze kávéhoz és egy hatalmas gombóc vaníliafagylalthoz, és egy romantikus őszi sorozathoz, vagy filmhez. Az alábbiakban mutatjuk, mi kell hozzá és hogyan kell elkészíteni, hogy igazán finom legyen.
Hozzávalók
A pitéhez
- 360 gramm liszt
- 120 gramm vaj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1/2 teáskanál kóser só
- 1 evőkanál almaecet
- 6 evőkanál jeges víz (vagy több, ha szükséges)
A töltelékhez
- 1,5 kiló alma (Granny Smith, Honeycrisp, Gala), magház nélkül, hámozva és vékonyan felszeletelve (kb. 7 alma).
- Barncukor
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál tiszta vaníliakivonat
- 1/4 teáskanál só
- 80 gramm karamell1 tojás 1 evőkanál vízzel felvert habverővel (tojáshab)
- Porcukor, a szóráshoz
- Fagylalt, a tálaláshoz
Lapozz az elkészítésért!