Recept

Vigyázat, parazita hegyek – 9 dolog, amit soha ne rendeljünk étteremben

Vendéglátósok vallottak arról, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket soha ne rendeljünk étteremben, bárban. Némelyik egészen meglepő.

Tejes italok

Bár a legtöbben nem gondolkodunk ezen, miközben kedvenc latténkat kortyolgatjuk, a beavatottak szerint a tejes italokat érdemes hanyagolnunk a vendéglátóhelyeken – a felhasznált tej akár egész napokat is kint állhat a pulton hűtés nélkül, vagyis igazi baktériumtenyészet lehet.

Hollandi mártás

A hollandi mártás elkészítésének kevesen állnak neki otthon, inkább étteremben fogyasztják. Pedig érdemes lenne inkább a saját készítésűt választani, mert éttermi körülmények között könnyen gondot okozhat. A hollandi mártás alapvetően nyers tojásból és vajból áll, ami kellő hőkezelés hiányában a kórokozók melegágya lehet.

Étteremben inkább óvakodjunk a hollandi mártástól

Csapolt sör

Egy korábbi minőségellenőr szerint csapolt sör helyett válasszuk inkább az üveges változatot – a sörcsapokat a legtöbb helyen szinte soha nem takarítják, rosszabb esetben akár penész is kerülhet az italunkba.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Egészség
Prágai sonkát rendeltünk a Tescótól, aminek 92 százaléka sertéscomb, ami jól hangzik, de tartósítószerként mi benne az a nátrium-nitrit? Lássuk, hogy valóban tartanunk kell-e tőle!
Egészség
Te mennyire szereted ennek a közkedvelt fűszernek az ízét? Nos, ha feles kilókkal küzdesz, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a napi rutinodba ezt a finomságot, ami segít a fogyásban azáltal, hogy...
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...