Nagymamám emlékére: hortobágyi palacsinta úgy, ahogyan ő csinálta

Szinte nincs olyan ember a földön, aki ne szeretné a nagyszülei főztjét. Vannak olyan családi receptek, amiket generációról generációra továbbviszünk, olykor kicsit megreformálunk. Nálunk a hortobágyi palacsinta receptje ilyen, amelyet bár sosem sikerül olyan finomra elkészítenem, mint ahogy a nagymamám csinálta, mégis nekem az egyik személyes kedvencem.

Az én drága nagymamám emlékére.

A tökéletes hortobágyi palacsinta recept

Hozzávalók (kb. 16 darabhoz)

Palacsintatésztához:

- 1 liter tej
- 2 db tojás
- hogy Mami sem, én sem mérem ki a lisztet, addig teszem bele és kevergetem, amíg a kívánt sűrű állagot el nem érem, (de körülbelül 30-40 dkg kerül bele).
- fél teáskanál só
- olaj a kisütéshez

A töltelékhez:

- fél kg. darált pulykahús
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db pörköltkocka
- 1,5 dl tejszín
- kis doboz tejföl
- 1 teáskanál pirospaprika

Az öntethez:

- 2 dl tejszín
- 3 dl tejföl
- 1 db pörköltkocka
- 1 teáskanál paprika
- ízlés szerint só, bors

Lapozz a recept folytatásához!

Oldalak

  • 1
  • 2