Sztárok

Tony Bennett nagy bejelentést tett, Alzheimerrel küzd a 94 éves zenészlegenda

A 94 éves híresség még felismeri a családtagjait, de gyakran nem ismeri fel, épp hol van, illetve mi zajlik körülötte.

Alzheimeres a zenészlegenda

Tony Bennett és családja hétfőn bejelentették, a zenész Alzheimer-kórral küzd. A 94 éves ikont 2016-ban diagnosztizálták - írja a Hollywood Reporter. Az énekes még mindig felismeri a családtagjait, ám gyakran bizonytalan a helyek beazonosításával, illetve nehezen méri fel, mi zajlik körülötte.

Dr. Gayatri Devi, a manhattani Lenox Hill Kórház neurológusa - aki Bennettet diagnosztizálta elmondta, a sztár annyi mindent csinál 94 évesen, amit sok demens ember nem képes megtenni. Valójában a remény szimbóluma annak, aki kognitív rendellenességben szenved.

Bennett a betegség komolyabb jeleit mutatta 2018-ban, amikor Lady Gagával egy készülő albumot rögzített. Felesége, Susan Crow szerint nem teljesen biztos, hogy az énekes képes ilyen szintű munkára a továbbiakban, de bizakodó. Orvosa határozottan arra biztatta a családot, hogy Bennett addig énekeljen és lépjen fel, amíg boldogan megteheti, mivel jó hatással van rá.

Utolsó nyilvános fellépése 2020. március 11-én volt a New Jersey-i Red Bank-i Count Basie Művészeti Központban. A járvány miatt azonban ő is otthon maradt biztonságban. "Ez egy igazi csapás volt kognitív szempontból, a pandémiát megelőző memóriája sokkal jobb volt. És nincs egyedül. Nagyon sok betegemet negatívan érinti az elszigeteltség. Olyan ember számára, mint Tony Bennett, nagyon fontos volt az a hatás, amit az előadások adtak számára" - mondta a neurológus.

Fotó, leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Már régóta foglalkoztatja a rajongókat, hogy mégis mi lehet az oka annak, hogy ezer éve látták utoljára Victoria Beckham gyönyörű mosolyát.
Sztárok
Ami Eva Longoriával és férjével José Bastónnal történt, az szerelem volt második látásra.
Lifestyle
Felejtsd el a drága zsíroldókat és az órákig tartó súrolást. Olvass tovább, ezentúl csak így fogod takarítani a mikrót!