Harcsatatár gyömbérrel

Elő- és főételnek is tökéletes választás.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Harcsatatár gyömbérrel
Hozzávalók:
Tatár:
- 20 dkg harcsafilé
- 3 ek olívaolaj
- 3 szelet pácolt fehér gyömbér
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 6 szál petrezselyem
- 1 db citrom leve
- 1 db kisebb lilahagyma
Tálalás:
- 1 ek kapribogyó
- 1 db kisebb kígyóuborka
- 1 csomag sós keksz
Elkészítés:
Tatár:
- A harcsafilét késsel durvára aprítjuk.
- Hozzáadjuk az olajat, a sót és a borsot.
- Felaprítjuk a pácolt gyömbért, a petrezselymet, a lilahagymát és hozzákeverjük a harcsához.
- Ráfacsarjuk a citrom levét és hagyjuk állni a hűtőben.
- Egy tálaló gyűrűbe halmozzuk tatárt, majd ha megformáztuk eltávolítjuk a gyűrűt.
- Zöldséghámozó segítségével a kígyóuborkából vékony szeleteket húzunk a tatár tetejére.
- Szórjuk meg kapribogyóval és sós keksszel tálaljuk.



























