Lúdláb soufflé

Egy isteni desszert, ami megédesíti a legborúsabb napokat is.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Lúdláb soufflé
Hozzávalók:
- 15 dkg meggy
- 2 ek barnacukor
- 1 csipet fahéj
Soufflé:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 db tojásfehérje
- 3 db tojássárgája
- 60 g cukor
- 50 g finomliszt
A formák kikenéséhez:
- 2 ek vaj
- 2 tk kakaópor
- 2 tk barnacukor
Elkészítés:
- Serpenyőbe tesszük a cukrot, a fahéjat, a meggyet és 8-10 perc alatt összefőzzük, egészen addig míg a levét elfőli.
Formák:
- A formákat előkészítjük, kivajazzuk majd hűtőbe tesszük és amikor a vaj rádermedt még egyszer kivajazzuk.
- A formába borítjuk a barnacukrot, és a kakaóport, körbe forgatjuk, hogy jól rátapadjon a formára belül.
Soufflé:
- A vajat vízgőz felett a csokoládéval felolvasztjuk, és simára keverjük. Kicsit hagyjuk hűlni.
- Felverjük a tojássárgáját a cukor felével, egészen fehéredésig, majd hozzáöntjük a csokis vajas keveréket.
- A lisztet beleszitáljuk, majd a tojásfehérjét a cukor másik felével habosra verjük, ezzel lazítjuk a csokis masszánkat.
- A soufflé formákba öntjük úgy, hogy a közepébe kanalazzuk bele a meggyet. Egészen a tetejéig töltjük csokoládé masszával.
- 170 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, amíg soufflé felemelkedik.



























