Egészséges nasi estére: Vegán karfiolszárnyak avokádós mártogatóssal

Mindjárt itt a karácsony és a nagy ünnepi zabálások ideje. Ilyenkor szinte még a csapból is édesség és halászlé folyik, ezért most hoztunk nektek egy diétás, nyers, vegán finomságot, hogy a gyomrotok picit megpihenjen a nagy megmérettetés előtt.
Elkészítés
Karácsonyi ízcsodák növényekből
December harmadik hétvégéjének vasárnapján, 17-én egy igazán különleges karácsonyi vásár várja az érdeklődőket a belvárosi Anker’t klubban: a növényi alapanyagokra specializálódott Vegan Wonderland első alkalommal hoz új színfoltot az adventi programok kavalkádjába. A tisztán növényi alapú ételek és kézműves termékek sokaságát felvonultató rendezvény különlegessége, hogy a kitelepülő éttermek olyan karácsonyi fogásokkal és desszertekkel, valamint a vásárosok olyan kézműves ajándékokkal és karácsonyi csomagokkal várják a nagyérdeműt, amelyeket csak a vásár idején lehet kipróbálni, megvásárolni.
Pucoljuk meg és szedjük rózsákra a karfiolt. Szárítsuk meg minél jobban, hogy a lehető legkevésbé maradjon nedves. Egy kisebb késes aprítóban dolgozzuk össze a többi hozzávalót, amíg egyenletes masszát nem kapunk. Forgassuk bele a karfiolrózsákat, alaposan fedjük be vele őket. Tegyük a karfiolt 118 fokra állított aszalógépbe körülbelül két órára. Hagyjuk a gépben, míg a szósz be nem sűrűsödik és a karfiol meg nem puhul. Ezután tegyük a késes aprítóba a mártogatóshoz szükséges avokádót és citromlevet, keverjük össze alaposan. Ezt követően adjuk hozzá a többi hozzávalót. Ha szeretnénk, tűzzük fogpiszkálóra a darabokat, hogy könnyebb legyen mártogatni és már fogyaszthatjuk is! Jó étvágyat!





























