Recept

Málnás gazpacho - egyenesen Spanyolországból

Spanyolországi nyaralásom alatt tettem szert erre az autentikus paradicsom alapú levesre, ami a spanyolok egyik kedvence. Ráadásul gluténmentes is, így nyugodt szívvel osztom meg azokkal is, akik ezzel az ételallergiával küzdenek. Próbáljátok ki!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Málnás gazpacho

Hozzávalók:

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket
  • 300 g málna
  • 500 g paradicsom (350 g koktélparadicsom; 150 g vegyes paradicsom – lehet sárgás, zöldes héjú akár)
  • 2-3 dl almalé
  • só, bors, méz ízlés szerint
  • 10 db bazsalikomlevél
  • 3-4 ek. olívaolaj
  • 1 ek. vörösborecet
  • 1,5 l habtejszín
  • 1 lime
  • szezonális: 1 marék görögdinnye, mag nélkül
  • díszítésnek: kígyóuborka - és a paradicsom ropogós része pici-apró kockára vágva, jégkocka, pirított kenyérkockák

Elkészítés:

  1. A nagyobb paradicsomok belsejét távolítsuk el.
  2. A tejszín, lime, só, bors és méz kivételével, mindent egy konyhai turmixgépbe helyezünk és összepürésítjük.
  3. A homogén állag eléréséért a krémszerű málnás masszát átpasszírozzuk egy szitán.
  4. A lime héját lereszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lime reszelt héját.
  5. Ezután ízesítjük sóval, borssal, mézzel.
  6. A gazpachot poharakba öntjük és óvatosan rátesszük a tejszínhabot a tetejére, majd apróra kockázott uborkával és paradicsommal díszítjük.
  7. Tehetünk bele jégkockát és ha tartalmasabb levest szeretnénk kapni, tálaljuk kétszersülttel, vagy pirított kenyérkockákkal.

Megjegyzés: Ahhoz, hogy igazán összeérjenek az ízek, elkészítés után, hűtőben minimum 2 óráig pihentessük a levest. Ha még fanyarabb ízvilágot szeretnénk kapni, akkor a lime levéből adjunk egy keveset a leveshez.

Lapozz további receptekért!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Növényt ültetni, gondozni és nevelhetni szép dolog, és több szempontból hasznos is. Azt viszont nem mondanánk, hogy mindig egyszerű feladat, hiszen sokszor előfordul, hogy hiába igyekszünk életben...
Sztárok
A Jonas Brothers szerint Joe Rocktábor felvételi anyaga olyan rossz minőségű volt, hogy a Disney vezetői azt hitték, valaki meg akarja viccelni őket – mégis ez indította el a testvérek világsiker...
Egészség
A délutáni szunyókálás jól eshet, de ha túl gyakran van rá szükséged, lehet, hogy a tested így jelezheti: valami nincs rendben az egészségeddel.
Home&Design
Mi lenne, ha az otthonod színe önállóan változna az évszakokkal? Joe Doucet, a New York-i tervező és feltaláló, pontosan ezen dolgozik. Az ő találmánya, a hőmérsékletre reagáló „klímafesték” új...
Lifestyle
Amint beköszönt a hűvösebb, csípősebb idő, megszaporodnak a levegőben a kórokozók. A hideg, vírusos időben megnövekedik a náthás megbetegedések és a megfázásos esetek száma, és mi segíthetne jobban...
Lifestyle
A digitális világ ma már elválaszthatatlan része a gyerekek életének – teljesen elszigetelni őket tőle nem is lehet, nem is kell. A kérdés inkább az, mennyi képernyőidő fér még bele az egészséges...