Recept

Málnás gazpacho - egyenesen Spanyolországból

Spanyolországi nyaralásom alatt tettem szert erre az autentikus paradicsom alapú levesre, ami a spanyolok egyik kedvence. Ráadásul gluténmentes is, így nyugodt szívvel osztom meg azokkal is, akik ezzel az ételallergiával küzdenek. Próbáljátok ki!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Málnás gazpacho

Hozzávalók:

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
  • 300 g málna
  • 500 g paradicsom (350 g koktélparadicsom; 150 g vegyes paradicsom – lehet sárgás, zöldes héjú akár)
  • 2-3 dl almalé
  • só, bors, méz ízlés szerint
  • 10 db bazsalikomlevél
  • 3-4 ek. olívaolaj
  • 1 ek. vörösborecet
  • 1,5 l habtejszín
  • 1 lime
  • szezonális: 1 marék görögdinnye, mag nélkül
  • díszítésnek: kígyóuborka - és a paradicsom ropogós része pici-apró kockára vágva, jégkocka, pirított kenyérkockák

Elkészítés:

  1. A nagyobb paradicsomok belsejét távolítsuk el.
  2. A tejszín, lime, só, bors és méz kivételével, mindent egy konyhai turmixgépbe helyezünk és összepürésítjük.
  3. A homogén állag eléréséért a krémszerű málnás masszát átpasszírozzuk egy szitán.
  4. A lime héját lereszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lime reszelt héját.
  5. Ezután ízesítjük sóval, borssal, mézzel.
  6. A gazpachot poharakba öntjük és óvatosan rátesszük a tejszínhabot a tetejére, majd apróra kockázott uborkával és paradicsommal díszítjük.
  7. Tehetünk bele jégkockát és ha tartalmasabb levest szeretnénk kapni, tálaljuk kétszersülttel, vagy pirított kenyérkockákkal.

Megjegyzés: Ahhoz, hogy igazán összeérjenek az ízek, elkészítés után, hűtőben minimum 2 óráig pihentessük a levest. Ha még fanyarabb ízvilágot szeretnénk kapni, akkor a lime levéből adjunk egy keveset a leveshez.

Lapozz további receptekért!

Oldalak

Recept
Christmas
Ahogy a decemberi fények lassan felgyúlnak a városokban, és a karácsonyi illatok átjárják az utcákat, az utazók szívét egyre inkább a világ legvarázslatosabb ünnepi úti céljai vonzzák. A Travel and...
Lifestyle
Újítást kapnak a Meta platformjai, mivel a cég végre rájött, hogy rengetegen ütköznek problémákba a használat közben.
Sztárok
A kincsvadász Fejes Tamás egy gyerekkori emléket idézett fel a TV2 műsorában.
Egészség
Sokan azért pucolják meg a gyümölcsöt vagy zöldséget, hogy elkerüljék a koszt, a vegyszermaradványokat, vagy mert egyszerűbbnek tűnik így a fogyasztás, ám nem is sejtik, hogy épp a hámozással dobják...
Lifestyle
A nyugdíjasok sok kedvezményt válthatnak be Magyarországon, de a többségük nem is tud róla.
Sztárok
A palota falai között mindig is történtek furcsa dolgok, de amikor Meghan Markle megérkezett, a feszültség szinte tapinthatóvá vált. Most Harry volt testőre mesélt arról, miért szorult ökölbe sokak...