Recept

A majonéz leszármazottja: így készül az igazi tartármártás

A tartármártás közkedvelt, klasszikus szósz, ezzel a recepttel pedig elkészítheted a valódi, legfinomabb változatát.

Hozzávalók

  • 3 (keményre főzött) tojássárgája
  • 200 ml mogyoróolaj (napraforgó olaj)
  • 1 ek (15 ml) ecet vagy citromlé
  • 20 g finomra vágott, blansírozott hagyma (előfőzés: a hagymát rövid időre forrásban lévő vízhez adjuk, majd jeges vízzel "megijesztjük")
  • 3 ek majonéz
  • 1 ek apróra vágott metélőhagyma
  • só, frissen őrölt fehérbors

Tartármártás: elkészítés

A tojássárgákat simára keverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Vékony sugárban hozzáadjuk az olajat, összedolgozzuk. Ezt követően hozzáadjuk az ecetet (vagy citromlevet), utána a hagymát, metélőhagymát, majonézt és amennyiben még belefér, ízlés szerint fűszerezzük (sóval, borssal). (Ez a recept egyébként Michel Roux-tól származik, a francia születésű séf a szószok mestere. Testvérével ők nyitották meg Nagy-Britannia első három Michelin-csillagos éttermét, a '60-as évek végén.)

A tartármártás itthon kötelező kísérője például a sajtnak és halnak, de ugyanolyan finom rántott csirkével tálalva is. Lapozz és mutatjuk a parmezános bundában sült falatok receptjét!

Fotó: Amuse-your-bouche.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Egy kiránduló telefonált nekik, hogy egy kiscicát talált az erdőben. A macskamentő központ vezetője egy dobozban kapta meg az állatot, de nem sokkal később igencsak meglepődött.
Lifestyle
Nem tervezett esküvőt, de amikor meglátta ezt a menyasszonyi ruhát, tudta, hogy ez lesz az igazi
Lifestyle
Ezek az apró esti változtatások segítenek abban, hogy másnap reggel jól induljon a napod.