Recept

Ropogós tepertős rétespogácsa - Bármennyit meg tudnánk belőle enni

Valljuk be, jó idő ide vagy oda, mindig jól esik legurítani egy korsó finom sört. No, de gyakran merül fel a kérdés, mit együnk hozzá…

Itt vannak a győztesek

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, versenyt indított a Magyar Sörgyártók Szövetsége, hogy megtalálják az ország sörkorcsolyáját. Küldetésük sikerrel járt, a pályázat lezárását követően összesen 3 győztest hirdettek. Barna sör kategóriában az egyetlen édes jelölt, a lisztmentes csokoládétorta (Seasons Bisztró), lager sör kategóriában a toros derelye, búza kategóriában pedig a tepertős rétespogácsa győzedelmeskedett (mindkettő Hotel Wellamarin**** ). Cikkünkben most utóbbi receptjét osztjuk meg. Olvasd el, bennünket egyből levett a lábunkról…

Hozzávalók:

A tésztához

  • 0,20 kg liszt
  • 2 evőkanál libazsír
  • 1,2dl tej
  • csipet só
  • 0,01 kg élesztő

A töltelékhez

  • 2 tojássárgája
  • 0,05 kg vaj
  • 0,10 kg libatepertő
  • 1 evőkanál tejföl

A kenéshez

  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • reszelt sajt (trappista)

Elkészítés

Öntsük a lisztet egy tálba és képezzünk a közepén az öklünkkel mélyedést. Az így kialakított mélyedésbe öntsük bele a tejet, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Amikor az élesztő felfutott adjuk hozzá az zsíradékot és a sót. Gyúrjuk össze a tésztát szép homogénné, majd tegyük rá egy hideg tányérra és tegyük be a hűtőbe. Eközben daráljuk le, vagy aprítsuk fel a tepertőt adjuk hozzá a tojássárgáját, a vajat és a tejfölt. Mindezeket keverjük jól össze. A tésztát vegyük ki a hűtőből, és egy lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki. A vékonyra kinyújtott tésztára tegyük rá a tölteléket, majd egyenletesen oszlassuk el, úgy hogy a tészta egészét befedje. Szorosan csavarjuk fel, majd a felcsavart tésztából vágjunk rombusz alakzatokat. A rombuszokat zsiradékkal kikent tepsibe tesszük és tetejüket tejföllel összekevert tojással megkenjük. A megkent rombuszokra pedig sajtot reszelünk. Kelesszük meg és előmelegített sütőben 160°C-on 15 percig sütjük aranybarnára.

Fotó: sorszovetseg.hu

Oldalak

Recept
Christmas
A többség nagyon nem szereti a zselés szaloncukrot, de egyáltalán egészségesnek mondható ez a nem mindennapi állagú desszert?
Sztárok
A magyar színház- és filmrajongók nagy kedvence fájdalmasan korán, 55 évesen távozott az élők sorából. Kálloy Molnár Péter szinte az utolsó pillanatig bízott benne, hogy legyőzi betegségét, mellyel...
Lifestyle
A soltvadkerti Szent Korona Cukrászda karamellizált fehércsokoládéval bevont Lotus kekszes karamellás szaloncukra nyerte el a rangos Az Év Szaloncukra címet az idén. Az ünnepi édesség megalkotásánál...
Sztárok
A Szigligeti Színház mély fájdalommal tudatta, hogy december 10-én reggel, 82 esztendős korában elhunyt Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész.
Lifestyle
Télen a lakásokban gyakran tapasztaljuk, hogy a levegő páratartalma magas, a párás ablakok és nedves falak pedig nemcsak kellemetlenek, de hosszú távon a bútorokra és az egészségre is károsak...
Sztárok
Ünnepi hangolódó sorozatunkban nemrég Borzi Vivien, fotós kalauzolt el minket a karácsonyi mákos guba készítésének varázslatos világába, a múlt héten pedig Király Linda osztotta meg velünk a családja...