„Kissé szeleburdi és spontán család vagyunk” - Kőhalmi Zoltánnal beszélgettünk

Idén nyáron ötödik alkalommal szervezi meg a Dumaszínház népszerű balatoni eseményét, a Dumafüred Fesztivált július 22-31. között. A rendezvény tíz napja alatt már jól ismert előadókkal találkozhatunk – többek között Kőhalmi Zoltán is látható lesz a színpadon, erről mesélt nekünk.

Idén is lesz Dumafüred, és Te vagy az egyik plakátarca. Kezdetektől fogva fellépsz ezen a fesztiválon; idén melyik előadásokban lehet látni téged?

Július 23-án és 30-án én is résztvevő leszek az All Starsban. Ez pont olyan, mint bármelyik dumafüredi fellépés – humoristák beszélnek és állnak pólóban, rövidgatyában és szandálban. Ezekre az előadásokra sok néző jön el, és nagyon jó a hangulat. 24-én az önálló estemmel fogok fellépni A pesszimizmus előnyei címmel, ezeken felül egy új darabot is színpadra viszünk Belül semmi cím alatt. Ez egy új, kabarészerű produkció, amelyben a konferanszié szerepében fogok feltűnni. Régóta terveztük már, hogy rendes kabarét csinálunk, ami jelenetekből áll és megírt szövegből építkezik. Az említett dolgok díszletekkel, jelmezekkel együtt fájóan hiányoznak az utóbbi időben a kabaré palettájáról. Ha csak a Humorfesztiválra gondolok – az előzőhöz képest, amin részt vettem 1998-ban – 2006-ra teljesen átalakult a mezőny, elözönlötték a Dunaszínház fellépői, és azóta mindenki úgy gondolja, hogy ez a humor.

Különböző városokban felléptetek már a Belül semmivel, és egy előadásotok Budapesten is volt. Lehet különbséget tenni a fővárosi és a vidéki közönség reakciója között?

Nem nagyon tudjuk összehasonlítani. Itt Pesten általában kisebb a tér, vidéken pedig többnyire nagyobb színháztermekben játszunk, ami alkalmasabb a jelenetek megvalósítására. Ami inkább fontos, hogy aki nem tudja, mire jön, és csak a nevek miatt veszi meg a jegyet, stand-upra számít, és sokszor az első pillanatokban meghökken, hogy ez egy színházi előadás. Mostanában mondjuk már egyre kevesebb az ilyen eset.

És mennyiben más a füredi közönség?

Csodálatos nyári közönség, sokszor még Budapestről is eljönnek. A stressztől megszabadult, adott esetben fürdőgatyás nézők, akik jól akarnak szórakozni.

Lapozz, az interjú a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle