Te is imádod a kávét? Görög Zita tippjével még finomabb lehet

Mi a finom kávé és tea titka? Sokan keresik ezt, miközben egy alapvető dologról megfeledkeznek. Görög Zita ismeri a receptet, ezért mindig gondosan odafigyel az egyik legfontosabb összetevőre, amely komolyan befolyásolhatja ezeknek az italoknak az aromáját.

Nem mindegy, milyen vizet használunk

Van aki a kávéra, van aki a teára esküszik. Egy dolog azonban összeköti a két italt: legnagyobb részüket víz alkotja. Így nem meglepő, hogy a víz is befolyásolhatja leginkább a forró italok aromáját is. Görög Zita a teások táborát erősíti, de barátainak, vendégeinek szívesen készít kávét is, ám mindkét esetben figyel arra, hogy a jó minőségű kávéhoz, teafűhöz milyen vizet használ.

"Egy-egy csésze tea vagy kávé nagyjából 98 százalékban vizet tartalmaz. Legtöbben a különleges, minőségi tea- és kávéfajtákra esküsznek és nem gondolnak bele abba, hogy a főzéshez használt víz is jelentős hatással van a végeredményre" – mondta Zita.

A finom íz titka a lágy, szűrt víz. A vezetékes, kemény klóros víztől a tea felszínén olajfoltra emlékeztető hártya alakulhat ki, a kávé pedig kellemetlenül keserű lehet. A szűrt víz viszont nem csak egyensúlyt teremt a savak és a kesernyés ízt okozó anyagok között, hanem egy másik „titkos” hozzávalót is ad a teához, kávéhoz.

Oldalak

Fashion&Beauty
Meryl Streep nemcsak tehetséges színésznő, de igazi stílusikon is egyben, aki a hetedik X felett is képes lenyűgözni mindenkit.
Fashion&Beauty
Érdemes egyet beszerezned erre a szezonra, mivel laza, kényelmes, és egyben vagány stílust képvisel.
Lifestyle
A Skorpió tudja meg: nem csalnak a megérzései! Napi horoszkóp!