Habban sült körte - Az ősz kedvenc gyümölcsös desszertje

Ha szeretjük a körtét, akkor ezt a desszertet egyenesen imádni fogjuk! Máris mutatjuk a habban sült verzió elkészítési módját!

Hozzávalók

  • 60 dkg körte
  • 10 dkg cukor
  • 5-6 szem szegfűszeg
  • 4 tojás
  • 1 dl fehérbor
  • 1 kis darab fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

A töltelékhez

  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg baracklekvár
  • 2 ek rum
  • 1 ek áztatott mazsola

Elkészítés

A körtéket tisztítsuk meg, vágjuk félbe és szedjük ki a magházukat. Nagyjából 3 dl vizet öntsünk össze a borral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a cukor felével és a citromlével, majd forraljuk össze. Ebbe tegyük bele a gyümölcsöket és főzzük addig, amíg meg nem puhulnak. (Vigyázzunk, ne legyenek túlságosan puhák!) A lekvárt kissé melegítsük fel, keverjük bele a rumot, a mazsolát és forraljuk össze. Ezt a masszát töltsük bele a körtékbe. Ezt követően keverjük habosra a tojások sárgáját, adjuk hozzá a citrom héját, a vaníliás cukrot és 2 dkg cukrot. A fehérjéből és a maradék cukorból verjünk kemény habot, majd forgassuk bele a sárgájás keverékbe. A körtéket tegyük egy tűzálló tálba és öntsük a tetejükre a habot. 180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, amíg piros nem lesz a tetejük. Fogyasszuk, míg meleg!

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: twoahealthylife.wordpress.com

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Sztárok
Eva Mendes anno határozott döntést hozott abban, hogy nem akar többet színészkedni. Most a magyarok miatt mégis rábólintott egy projektre.
Home&Design
A stílus, amely az ipari forradalom építészeti elemeit és esztétikáját ötvözi a modern dizájnnal, az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendett. Azonban, mint minden trendnek, ennek is megvannak a...
Lifestyle
Négy hozzávalóból már te is elkészítheted mindenki kedvenc szószát, ami garantáltan nem tartalmaz semmilyen káros adalékanyagot vagy épp tartósítószert.