Klasszikus paradicsomos húsgombóc recept

Gyerekkorunk egyik kedvenc étele, amelynek ráadásul egyáltalán nem bonyolult az elkészítése.

Hozzávalók

  • ½ kg darált hús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 10 dkg rizs
  • bors
  • pirospaprika
  • sűrített paradicsom

Elkészítés

A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a sót, borsot és a pirospaprikát is, majd alaposan összekeverjük. Miután elkevertük a hozzávalókat közepes gombócokat formázunk a darált húsból és egy tálba halmozzuk őket. Ezután tegyünk egy fel egy fazékban vizet forrni és adjunk hozzá egy leveskockát is. Miután felforrt a víz rakjuk bele a húsgombócokat és főzzük lassú tűzön, amíg a gombócok át nem főnek. Közben a krumplit hámozzuk meg, vágjuk kockákra és sós vízben főzzük meg. Ha a gombócok elkészültek, akkor vegyük ki a vízből és rakjuk külön őket, majd készítsünk rántást, amelyhez hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, végül pedig felöntjük az egészet azzal a vízzel, amelyben a gombócok főttek. Ha savanyúnak találjuk a paradicsomot, akkor tehetünk hozzá egy kevés cukrot, befejezésként pedig tegyük a paradicsomos mártásba a húsgombócokat és forraljuk össze néhány perc alatt az egészet.

Ezt is ajánljuk: Paprikalekvár recept

Fotó:yaseminskitchen.blogspot.hu, Leadkép:yaseminskitchen.blogspot.hu

Oldalak

Utazás
Mutatjuk, milyen időjárás vár ránk április utolsó, illetve május első napjaiban.
Lifestyle
A fogyókúrák és diéták világa mindig is kihívást jelentett azoknak, akik egészségesen szeretnének élni és testsúlyukat kontrollálni. Egy friss kutatás azonban érdekes perspektívát kínál a reggeli...
Lifestyle
A mosás legtöbbünknek nem kifejezetten tartozik kedvenc elfoglaltságaink közé, a mosókapszulák viszont jelentősen egyszerűbbé teszik a dolgunkat. Mielőtt viszont mosókapszulákat vásárolnál, érdemes...