Paprikalekvár recept

Sokan csupán a hagymalekvárt ismerik, pedig a paprikalekvár is istenien finom. Győződj meg róla te is!

Hozzávalók

  • húsos zöldpaprika
  • paradicsompaprika

Elkészítés

Egyenlő mennyiségű húsos zöldpaprikát és piros paradicsompaprikát mossunk meg, csumázzunk ki szeleteljünk fel és fedő alatt, nagyon kis lángon pároljuk puhára. Ezután törjük át szitán és 20-25 percig főzzük, hogy jól besűrűsödjön, Keverjünk bele kilogrammonként 5 dkg sót és kis üvegekbe töltve tegyük el.

Ezt is ajánljuk: Krémleves sült paprikából

Oldalak

Lifestyle
Egy gimnazista úgy érezte, hogy volt egy idős férfi, aki mindenbe bele akart kötni. Később neki a súlyát is elkezdte erősen kritizálni.
Sztárok
Gáspár Győző már tudja jól, hogy mi lesz a titka annak, ha visszakerül a képernyőre. A végén persze még az is lehet, hogy igaza lesz.
Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?