Recept

Eperlekvár - A reggeli elengedhetetlen hozzávalója

A hosszú tél után a szervezetünk nagyon vágyakozik a friss gyümölcs után. Ha azonban túl sokat vettünk belőle, akkor se dobjuk ki a felesleget, inkább készítsünk belőle lekvárt.

Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, majd lecsepegtetjük. Ezután egy lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen, amelyet később leöntünk az eperről. Ezután gyakori kevergetés mellett sűrű péppé főzzük, azonban óvatosan kevergessük, hogy a szemeket nehogy összetörjük! Most hozzáönthetjük a pálinkát. A forró lekvárt az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Ezt is ajánljuk: Minden, amit a lekvárkészítésről tudni kell -

Hozzávalók (kb. 1 literhez)

  • 1 kg eper
  • 60 dkg cukor
  • 2 ek gyümölcspálinka

Elkészítés

Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, majd lecsepegtetjük. Ezután egy lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen, amelyet később leöntünk az eperről. Ezután gyakori kevergetés mellett sűrű péppé főzzük, azonban óvatosan kevergessük, hogy a szemeket nehogy összetörjük! Most hozzáönthetjük a pálinkát. A forró lekvárt az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Ezt is ajánljuk: Minden, amit a lekvárkészítésről tudni kell - Katt ide!

Fotó: myitaliansmorgasbord.com

Oldalak

Recept
Utazás
Van, aki pihenni megy nyaralni – más viszont inkább a rettegést keresi. A „szellemturizmus” ma már külön iparág, ahol a turisták önként vállalják, hogy a világ legfélelmetesebb helyein töltsenek el...
Lifestyle
Rengeteg műhold kering a világűrben, és jogos a kérdés, hogy ezek okozhatnak-e gondot, ha visszatérnek a földre.
Sztárok
Mindenki tudott arról, hogy a legendás színésznő, Agnes Moorehead a saját neméhez vonzódik, így hiába epekedtek érte a férfiak, ő nem érte be csupán velük.
Sztárok
Chris Columbus rendezte a Reszkessetek, betörők! első, és második részét, és nagyon pipa a harmadik felvonásra.
Lifestyle
Te fa, vagy műanyag vágódeszkát használsz? Utóbbi egyre népszerűbb, pedig most kiderült, hogy súlyos gondot okozhat.
Sztárok
Folytatjuk a hangolódást az ünnepi videósorozatunkkal! Ezúttal Cserháti Tamara mutatja meg, hogyan varázsolja az asztalra az egyik kedvenc vendégváró finomságát, ami egyszerűen és gyorsan elkészül,...