Sajttorta recept - Egyszerű és finom

A mai napra ezt az egyszerű, de annál finomabb desszertet választottuk. Készítsük el, és nyűgözzünk le vele mindenkit!

Hozzávalók

  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg olvasztott, langyos vaj
  • 65 dkg natúr tejszínes krémsajt
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 ek liszt
  • 2 kk vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejföl
  • 3 tojás

Elkészítés

Keverjük össze a kekszet a vajjal, nyomkodjuk bele minél egyenletesebben egy kapcsos tortaformába, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süssük 10 percig, amíg meg nem barnul. Nem szükséges, hogy teljesen átsüljön. A sajtkrémet keverjük ki a cukorral, a liszttel, a vanília aromával, a tejföllel és a citromhéjjal, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Az egyveleget öntsük a kekszes alapra, majd tegyük be a sütőbe és süssük tovább 50 percig. Akkor se süssük tovább, ha a tészta még lágynak látszik. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe. Tálaláskor kínálhatunk hozzá gyümölcsszeleteket, öntetet vagy tejszínhabot is.

Ezt is ajánljuk: Sacher torta - Katt ide!

Fotó: simplyfreshcooking.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Április 27-én szombaton rendezték meg a Perwoll Fenntartható Divat Nap-ot a Magyar Nemzeti Múzeumban, melynek keretén belül divatbemutatókon, kerekasztal beszélgetéseken, és izgalmas kiállításokon...
Lifestyle
A sötétzöld levelű növény az egészségre gyakorolt számos pompás hatásáról közismert.
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...