Klasszikus édesség - Rizsfelfújt

Egy igazi klasszikus édesség, amelyet garantáltan mindenki ismer és szeret. Kitűnő választás ebéd mellé, de akár önálló fogásként is választhatjuk.

Hozzávalók

  • 25 dkg rizs
  • 8 dl tej
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • ½  csomag sütőpor
  • 6 tojás
  • mazsola
  • cukor

Elkészítés

Egy lábasba öntjük a vizet a tejet és a rizst, majd feltesszük főni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mazsolát is, majd gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

Amíg a rizs fő, készítsük el a tojásos krémet. Ehhez a a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját sütőporral és a citromhéjjal kikeverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Miután a rizs felszívta az összes tejet, hozzáadjuk a margarint és a habbá vert tojásfehérjét. Ezután egy kivajazott tepsibe öntjük az elkészült masszát és 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Ezt is ajánljuk: Az időbajnok desszert - "Hamar-gyorsan" süti - Katt ide!

Fotó,  leadfotó: chefdoru.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
Egy kiránduló telefonált nekik, hogy egy kiscicát talált az erdőben. A macskamentő központ vezetője egy dobozban kapta meg az állatot, de nem sokkal később igencsak meglepődött.
Lifestyle
Nem tervezett esküvőt, de amikor meglátta ezt a menyasszonyi ruhát, tudta, hogy ez lesz az igazi
Lifestyle
Ezek az apró esti változtatások segítenek abban, hogy másnap reggel jól induljon a napod.