Paprikába töltött bab

Nagyszerű előétel, de akár ha nem vagyunk olyan éhesek főételként is nyugodtan fogyaszthatjuk. Egészséges és remek tápértékű, hiszen a bab fehérjében, míg a zöldségek vitaminban gazdagok.

Hozzávalók

  • 2 db nagy húsos paprika
  • 20 dkg nagy szemű tarkabab
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csomó petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál ecet
  • bors ízlés szerint
  • 2 db babér

Elkészítés

A babot egy éjszakán át áztatjuk, majd bő vízben megfőzzük, leszűrjük. Hat deciliter vízbe apróra vágott vöröshagymát, borsot, sót, ecetet, pirospaprikát és babért teszünk. Néhány percig forraljuk. Beletesszük a kétujjnyi vastag karikákra szelt paprikát és ha a víz újra felforrt kiemeljük. A lét ráöntjük a babra, így hagyjuk kihűlni. A paprikagyűrűkbe töltve, hidegen tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Az amerikaiak kedvence - Ranch öntet - Katt ide!

Oldalak

Lifestyle
Idén nyáron felejtsd el a hagyományos fröccsöket és próbáld ki helyette ezt az egyszerű és frissítő, pezsgőkoktélt.
Fashion&Beauty
Sokan hajlamosak vagyunk elképesztő összegeket kifizetni egy-egy szépségápolási termékért, miközben a valódi csodaszerek gyakran bizony a konyhapolcunkon lapulnak.
Lifestyle
Te is arra vágysz, hogy a rózsabokrok tele legyenek színes virágokkal, és mesés illatot árasszanak az egész kertben? Akkor semmiféleképpen se dobd ki ezt a konyhai hulladékot, ugyanis csodákat művel...