Sajtos sonkatekercs

A sonka és a sajt külön-külön is hihetetlenül finom, de ha egy ételben vegyítjük a kettőt, akkor valami istenit kapunk.

Hozzávalók

  • 40 dkg nyers füstölt sonka
  • 15 dkg óvári sajt
  • 20 dkg angol zellerszár
  • 10 dkg paradicsom
  • 40 dkg paraj
  • 4 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 tojás
  • só, bors, őrölt fehérbors

Elkészítés

A paraj szárát letépkedjük, bő vízben megmossuk. Forrásban lévő vízbe tesszük, és ha a víz ismét felforr, leszűrjük, hideg vízben mielőbb lehűtjük, lecsorgatjuk, kézzel kinyomkodjuk. Serpenyőben olvasztott vajban átforgatva, saját levében 4-5 perc alatt puhára pároljuk. közben sóval, borssal apróra vagdalt fokhagymával ízesítjük, tálalásig melegen tartjuk. A zellerszárat kb. olyan hosszúságú darabokra vágjuk, mint a sonkaszeletek szélessége. Enyhén sós vízben 5 percig főzzük, és leszűrjük. A vékony sonkaszeletekbe egy-egy darab zellerszárat göngyölünk. Tetejére vékony szelet sajtot teszünk, és forró sütőben vagy grillsütőben addig sütjük, míg a sajt kissé megpirul. Vajban átforrósított paradicsomcikkekkel, fokhagymás parajjal és főtt tojásokkal tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Pulykakolbász gazdagon - Katt ide!

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Oldalak

Lifestyle
Egy kiránduló telefonált nekik, hogy egy kiscicát talált az erdőben. A macskamentő központ vezetője egy dobozban kapta meg az állatot, de nem sokkal később igencsak meglepődött.
Lifestyle
Nem tervezett esküvőt, de amikor meglátta ezt a menyasszonyi ruhát, tudta, hogy ez lesz az igazi
Lifestyle
Ezek az apró esti változtatások segítenek abban, hogy másnap reggel jól induljon a napod.