Tartósítószer nélkül - Fahéjas őszibarack befőtt

Ezt a finom, fahéjas őszibarack befőttet tartósítószer felhasználása nélkül készíthetjük el és télen remek desszert hozzávaló válhat belőle.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    5 kg őszibarack (megpucolt, kimagozott)
  • 3 liter víz
  • 1 kg cukor
  • 1 teásk. fahéj

Elkészítés

Töltsük bele egy nagy fazékba a vizet és szórjuk bele a cukrot és a fahéjat. Amíg ez fő, pucoljuk meg, magozzuk ki és vágjuk négyfelé a gyümölcsöket. Ha ezzel megvagyunk, tegyük a szirupba őket és „rottyanásig” kevergessük. Ezután szűrjük le az őszibarackot, töltsük meg az üvegeket velük és a levéből annyit öntsünk rájuk, ami pont ellepi. Ezután rögtön csavarjuk rá a tetejüket.

Kóstold meg a mennyei ízű vaníliás őszibarack lekvárt is!

Fotó: showfoodchef.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Michelle a természetes öregedés híve, így smink nélküli arcát is bátran megmutatja követőinek, ám a minap teljes pompájában ragyogott a vörös szőnyegen, a rajongók pedig csak ámultak azon, hogy fest...
Sztárok
Bár a király a friss fotók alapján rákbetegségéhez képest látszólag nagyszerűen érzi magát, a palota forrásai szerint épp ennek az ellenkezője igaz a 75 éves uralkodóra.