Recept

Fogasfilé mediterrán módra

Vágysz a mediterrán vidékekre, de jelenleg nincs keret rá? Semmi probléma, hiszen egy szemvillanás alatt otthonodba csempészheted az ottani konyha ínycsiklandó ételeit. A fogasfilét például remekül el lehet készíteni azzal a módszerrel.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    60 dkg fogasfilé
  • 3 édeskömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöld erős paprika
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg magozott olajbogyó
  • olívaolaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl almalé
  • friss kapor

Elkészítés

A halat mossuk meg, szárítsuk le, ízesítsük sóval és borssal, majd vágjuk négy egyenlő szeletre. A zöldségeket tisztítsuk meg, az édesköményt és a fokhagymát vágjuk vékony gerezdekre, a paprikát karikákra, a paradicsomot és az olajbogyókat pedig vágjuk félbe. Az olajat melegítsük fel egy serpenyőben, és süssük meg benne a halak mindkét oldalát. Ha kész van, vegyük ki, és a maradék olajban futtassuk meg az édesköményt, a paprikát és a fokhagymát. Ízesítsük sóval és borssal, öntsük fel a borral és az almalével, majd lefedve pároljuk még pár percig, végül adjuk hozzá a paradicsomot és az olajbogyót. A halat tegyük vissza egy kis időre a zöldségekhez, majd tányérra szedve, kaporral díszítve tálaljuk.

Előételként próbáld ki a fokhagymás zellerkrémlevest!

Fotók: onefourfour.wordpress.com, commons.wikimedia.org

Oldalak

Recept
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle