Recept

Marcipános egresszelet

A marcipánnak nagy hagyománya van Európában, így tuti választás egy kellemes desszerthez. Az egres pedig igen egészséges, és meglepő egyveleget képes alkotni a marcipánnal. Ha valami különlegességre vágysz, ne hagyd ki.

Hozzávalók

A tésztához:

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 50 dkg egres

A szóráshoz:

  • 12,5 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 8 dkg marcipánmassza

Elkészítés

Az egrest tisztítsuk és mossuk meg, majd csepegtessük le. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsük 190 fokra. A vajat verjük habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Egymás után dolgozzuk bele a tojásokat, majd a lisztet vegyítsük el a keményítővel, a sütőporral, és ezt is keverjük bele. Simítsuk bele a tepsibe, majd szórjuk meg egressel. A szóráshoz a lisztet dolgozzuk össze a cukorral, a vajjal, a marcipánnal és szórjuk a süteményre. Süssük 45 percig, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Próbáld ki a mogyorókrémes marcipánszeletet is!

Oldalak

Recept
Sztárok
Balogh Levente arról is lerántotta a leplet, milyen autók állnak nála otthon a garázsban. Nem szereti látványosan szórni a pénzt, ráadásul a lányai sem akarnak visszaélni hírnevével.
Lifestyle
Köztudott, hogy nagyon jó ötlet a napot egy kiadós reggelivel kezdeni, este pedig egy egészséges fogással zárni. Na, de mi a helyzet az ebéddel?
Fashion&Beauty
Bár a korral járó változásokat olykor nehéz lehet elfogadni, sokszor valójában ebben rejlik a kulcs, ami a fiatalos, sugárzó külső megjelenéshez vezet.