Fogasfilé mediterrán módra

Vágysz a mediterrán vidékekre, de jelenleg nincs keret rá? Semmi probléma, hiszen egy szemvillanás alatt otthonodba csempészheted az ottani konyha ínycsiklandó ételeit. A fogasfilét például remekül el lehet készíteni azzal a módszerrel.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 60 dkg fogasfilé
  • 3 édeskömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöld erős paprika
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg magozott olajbogyó
  • olívaolaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl almalé
  • friss kapor

Elkészítés

A halat mossuk meg, szárítsuk le, ízesítsük sóval és borssal, majd vágjuk négy egyenlő szeletre. A zöldségeket tisztítsuk meg, az édesköményt és a fokhagymát vágjuk vékony gerezdekre, a paprikát karikákra, a paradicsomot és az olajbogyókat pedig vágjuk félbe. Az olajat melegítsük fel egy serpenyőben, és süssük meg benne a halak mindkét oldalát. Ha kész van, vegyük ki, és a maradék olajban futtassuk meg az édesköményt, a paprikát és a fokhagymát. Ízesítsük sóval és borssal, öntsük fel a borral és az almalével, majd lefedve pároljuk még pár percig, végül adjuk hozzá a paradicsomot és az olajbogyót. A halat tegyük vissza egy kis időre a zöldségekhez, majd tányérra szedve, kaporral díszítve tálaljuk.

Előételként próbáld ki a fokhagymás zellerkrémlevest!

Fotók: onefourfour.wordpress.com, commons.wikimedia.org

Oldalak

Szólj hozzá Te is!