Fogasfilé mediterrán módra

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
60 dkg fogasfilé
  • 3 édeskömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöld erős paprika
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg magozott olajbogyó
  • olívaolaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl almalé
  • friss kapor
  • Elkészítés

    A halat mossuk meg, szárítsuk le, ízesítsük sóval és borssal, majd vágjuk négy egyenlő szeletre. A zöldségeket tisztítsuk meg, az édesköményt és a fokhagymát vágjuk vékony gerezdekre, a paprikát karikákra, a paradicsomot és az olajbogyókat pedig vágjuk félbe. Az olajat melegítsük fel egy serpenyőben, és süssük meg benne a halak mindkét oldalát. Ha kész van, vegyük ki, és a maradék olajban futtassuk meg az édesköményt, a paprikát és a fokhagymát. Ízesítsük sóval és borssal, öntsük fel a borral és az almalével, majd lefedve pároljuk még pár percig, végül adjuk hozzá a paradicsomot és az olajbogyót. A halat tegyük vissza egy kis időre a zöldségekhez, majd tányérra szedve, kaporral díszítve tálaljuk.

    Előételként próbáld ki a fokhagymás zellerkrémlevest!

    Fotók: onefourfour.wordpress.com, commons.wikimedia.org

    Oldalak

    Szólj hozzá Te is!