Görög babsaláta - Egészség és jókedv érdekében

Bár a bab az egészséges hüvelyes zöldségek közé tartozik, mégis a legtöbben igen nehéz ételeket készítenek belőle, mint a klasszikus bableves, káposztás bableves vagy épp a chilisbab. Ám könnyedebb formában is elkészíthetjük, mint görög babsalátaként!

Hozzávalók

  • 2 doboz konzerv fehérbab vagy vörösbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl sűrű paradicsomlé vagy püré
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • só, cukor, olaj

Elkészítés
Vékony karikákra vágjuk a vöröshagymát és átforgatjuk olajban a fokhagymagerezdekkel együtt, melyeket később kidobunk. Leöntjük a konzervbab levét és a babot hozzákeverjük a hagymához, beletesszük a babérlevelet és a paradicsomlevet vagy pürét. Ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, majd néhány percig összefőzzük.

Lehűtve tálaljuk. Fogyaszthatjuk zöldségekkel, kenyérrel, pirítóssal vagy akár sültkrumplival ízlés szerint. Kóstold meg a chilis babsalátánkat is!

Oldalak

Lifestyle
A fogyókúrák és diéták világa mindig is kihívást jelentett azoknak, akik egészségesen szeretnének élni és testsúlyukat kontrollálni. Egy friss kutatás azonban érdekes perspektívát kínál a reggeli...
Lifestyle
A mosás legtöbbünknek nem kifejezetten tartozik kedvenc elfoglaltságaink közé, a mosókapszulák viszont jelentősen egyszerűbbé teszik a dolgunkat. Mielőtt viszont mosókapszulákat vásárolnál, érdemes...
Fashion&Beauty
A kollagén, mint a testünk fontos alkotóeleme, kiemelkedő szerepet játszik a bőr, csontok és ízületek egészségének megőrzésében. Kérdés viszont, hogy milyen formában is érdemes bevinni a kollagént...