Csörögefánk - Gyermekkorunk kedvence

A csörögefánkot sokan ismerik, mégis nagyon kevesen készítik el. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy nem a legegyszerűbb étel, de igazán megér ennyi áldozatot.

Hozzávalók

  • 55 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • Csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 13 dkg vaj
  • Rumaroma

Elkészítés
A hozzávalókat jól összegyúrjuk egy nagy tálba, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Derelyevágóval, vagy késsel rombuszformákat vágunk, és bevágjuk ezek közepét. Forrósítsuk fel az olajat, majd gyorsan süssük ki őket. Porcukorral, lekvárral tálaljuk.

Készítsd el a francia fánkot is!

Oldalak

Lifestyle
Egy kiránduló telefonált nekik, hogy egy kiscicát talált az erdőben. A macskamentő központ vezetője egy dobozban kapta meg az állatot, de nem sokkal később igencsak meglepődött.
Lifestyle
Nem tervezett esküvőt, de amikor meglátta ezt a menyasszonyi ruhát, tudta, hogy ez lesz az igazi
Lifestyle
Ezek az apró esti változtatások segítenek abban, hogy másnap reggel jól induljon a napod.