Édes savanyú falatok - Kulináris fogás

Az édes savanyú mártás az egyik legkedveltebb kínai étel. Azonban elkészíthető csak falatok formájában is, ami remek vendégváró étel.

Hozzávalók

  • 90 dkg sertéscomb
  • 2 tojás
  • 3 ek. Kukoricaliszt
  • 2 ek. Szójaszósz
  • 1,5 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fokhagyma
  • fél zöldpaprika
  • fél paradicsompaprika
  • 20 dkg ananász
  • 8 kanálnyi ananászkonzerv lé

A mártáshoz:

  • 8 ek. Cukor
  • 4 teáskanál szójaszósz
  • 4 ek. Ketchup
  • 3 teáskanál Worcester-szósz
  • 4 teáskanál burgonyaliszt

Elkészítés
A húst felkockázzuk és ráöntjük a szójaszószt. Kb. fél órát hagyjuk így. Verjük fel a tojásokat, majd öntsük rá a húsra. Tegyük rá a kukoricalisztet és forrósítsuk fel olajban, majd kb. 1 percig süssük. A burgonyalisztet beletesszük a vízzel felhígított ananászlébe. Beletesszük a borecetet, a cukrot, a szójaszószt, a ketchupot és a Worcester szószt. Kicsit sózzuk meg, és keverjük el. A hagymát, a fokhagymát és a paprikát pirítsuk meg olajban. Tegyük bele a konzerv ananászt. Öntsük rá a mártást forraljuk fel. A húst ismét olajra tesszük és ropogósra pirítjuk.

A mártással együtt tálaljuk.

Oldalak

Fashion&Beauty
A napokban rendezték meg a Schwarzkopf Gliss- For Every You PR eseményét, amelyen a Next Top Model Hungary versenyzői is jelen voltak és a Femcafe.hu-nak elárulták, hogy mi volt számukra a verseny...
Lifestyle
A Skorpió ma elárulva érezheti magát. Napi horoszkóp!
Sztárok
Lilli Palmer a múlt századi mozi egyik legcsillogóbb európai sztárja volt, akit különleges szépséggel áldott meg a sors, emellett nemcsak színésznőként, hanem sportolóként is sikeresnek mondhatta...