Hatékony megoldás - Nátha ellen használj kajeput-olajat!

Tüsszögés, rossz hangulat, erőtlenség. Az embert teljesen elgyengíti néha egy egyszerű megfázás is. Sokan megpróbálják egyszerűen kiheverni, de ilyenkor a gyógyulás napokig vagy még tovább is tarthat.

Az egységes nevén csak megfázásnak hívott tünetegyüttest több dolog okozhatja. Az ok lehet allergia, vírusos megbetegedés, pl. influenza, vagy valamely baktérium. A háttérben majdnem mindig az immunrendszer legyengülése áll, ami teret enged a különböző megbetegedések előretörésének.

Nincs mit szépíteni, itt a náthaszezon, és már szinte nincs olyan nap, amikor a családból valaki ne köhögne vagy fújná az orrát. Ilyenkor vagyonokat költünk a patikában különböző orrtisztító, köhögés elleni és más szintetikus gyógyszerekre, amelyek nem egyszer majdnem annyit ártanak, mint amennyi hasznuk van. Ezzel szemben gyakran elfeledkezünk a természetes gyógymódokról.

Pedig számos könnyen hozzáférhető, házilag kivitelezhető praktika létezik, amelyek fillérekből és akár egy-két használattal, kíméletesen megoldják azokat a gondokat, amelyeket a gyógyszerek néha sok ezer forint ráfordításával sem. Egy tízperces, illóolajos inhalálás sokszor többet segít, mintha napokig csöpögtetnénk eldugult orrunkat.

Ilyen lehetőség az Aromax kajeput-olaj, amit a trópusokon élő mirtuszfélék (Myrtaceae) leveleiből állítanak elő. Az olaj illata az eukaliptuszra emlékeztet, antimikrobiális, gyulladás- és fájdalomcsillapító, valamint nyákoldó hatású. Leggyakrabban légúti fertőzések, felfázás, ízületi fájdalmak kezelésére alkalmazzák.

Használhatjuk inhalálva, bedörzsölve, fürdőolajként, aromalámpából párologtatva is. A kajeput-olaj nem csíp, nem toxikus, nem irritálja vagy érzékenyíti a bőrt. A megfázás tüneteire szintén hatásos az eukaliptusz, a kakukkfű, a teafa vagy a citrom illóolajai is.

Oldalak

Lifestyle
Gyakran hirtelen jön a szerelem, és ilyenkor vak is tud lenni. Ennél a pontnál nehéz felismerni, hogy te kaptad az alárendelt szerepet a kapcsolatban.
Sztárok
Millie Bobby Brown kislányként robbant be a köztudatba, debütálása óta viszont már jó pár év eltelt, ő pedig mostanra igencsak vonzó fiatal nővé érett.
Sztárok
Vilmos herceg nemrég fontos eseményen vett rész, ahol felesége, Katalin hercegné, illetve közös gyermekeik nem tudtak megjelenni, de még így is gondoltak rájuk.