Alvássegítő tippek, amelyek biztosan beválnak

Pihentető alvásra mindenkinek szüksége van a fárasztó hétköznapok után, mégis vannak olyan napok amikor nem jön álom a szemünkre. A bárányok számolgatása helyett próbáljunk ki pár olyan praktikát, amelyek mély álomba repítenek minket.

Tiltó lista
Vannak olyan ételek és italok, amelyeknek a fogyasztása élénkítő hatással van a szervezetünkre. Ezek fogyasztása semmi esetre sem ajánlott lefekvés előtt. Nem érdemes már a délutáni órákban sem koffein tartalmú italok fogyasztása, mint például a kávé, az energiaital vagy a kóla. Az alkoholos tartalmú italok sem tartoznak éppen az olyan folyadékok közé, amelyek ilyen esetekben a javunkat szolgálnák. Az ételek területén is vannak olyan finomságok, amelyeket jobb ha messziről elkerülünk a nyugodt éjszaka érdekében. Ilyenek például a túl zsíros ételek vagy az édességek, amelyek a vérben felhalmozódó cukor miatt nehezítik az elalvást.

Tea
Számos teának van nyugtató hatása a szervezetünkre, illetve különböző boltokban is kaphatunk nem egy olyan teakeveréket ami orvosság lehet a problémáinkra. Van egy keverék ami az egyik leghatásosabb a sok közül: kell hozzá macskagyökér, kamilla, orbáncfű, citromfű, komló, hársfa, galagonya és levendula. Mindegyikből egy-egy kávéskanálnyit merítünk, s belerakjuk egy bögrényi előre melegített forró vízbe. Hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le, s lefekvés előtt igyuk meg. Ez garantáltan meghozza a kedvünket a szunyókáláshoz.

Tej
Valószínű, hogy már mindenki hallott a langyos tej elalvást segítő hatásáról. Ezt annak köszönheti, hogy a tejtermékek tripofánt tartalmaznak, amelyek nyugtató hatással vannak a szervezetünkre. De ha mindez önmagában nem elég, akkor érdemes valamilyen szénhidrátokban gazdag ételeket tejtermékkel együtt fogyasztani, mivel azok elősegítik a tripofán felszívódását a vérben.

Ilyen ételek közé tartozik a joghurt, vagy müzli tejjel kombinálva, illetve a kenyér, tojás és a sajt is. Mégis a leghatásosabb módszer a langyos, mézes tej, mert a méz egy adag szénhidrátnak felel meg; a hő hatására pedig még több tripofán szabadul fel, így segítve nekünk az elalvásban.

Álmosító módszerek
Több olyan praktika is létezik, amelyeket bevethetünk, ha már mindenféle álmosító ital, s étel ellenére sem tudunk mély álomba merülni:
1. Lefekvés előtt mossuk át a lábunkat és a mellkasunkat langyos vízzel.
2. Érdemes megpróbálkozni a rózsavízzel megnedvesített citromfűvel is, amit a szívtájékra kell helyezni. Nyugtató hatásának köszönhetően kedvezően befolyásolhatja az elalvást.
3. Végső megoldásként bevethetjük a vízzel átitatott pamutzoknit is, amire még ráhúzunk egy száraz pamutzoknit is.
 

Oldalak

Lifestyle
Persze ezt lehet arra fogni, hogy a saját ingatlanom, és akkor nyírok füvet a kertemben, amikor akarok, de ez nincsen mindig így.
Lifestyle
Sokan nem tudják, de a Föld nem teljesen gömbölyű, de nem is lapos, ahogyan azt az összeesküvés-elmélet hívei gondolják.
Sztárok
Katalin fontosnak tartott egy bizonyos módosítást 2011. április 29-én, amikor is összekötötte az életét Vilmossal - Diana 1981-ben ugyanígy tett, így a néhai hercegné menye anyósát követte.