Kész, ende, finito! - Véget ért D. Tóth Kriszta 365 napos szelfi-kihívása

Egy évvel ezelőtt kezdődött, Kriszta 40. születésnapján. Egy átmulatott éjszaka, pontosabban egy másnapos reggel adott ihletet az egykori tévésnek, hogy megörökítse smink nélküli, a'la natur arcát, és aztán egy éven át minden egyes nap posztoljon egy-egy no retus-szelfit. És ezzel kisebb forradalmat indított el.

A D. Tóth Kriszta szelfi-jelenség

D. Tóth Kriszta ma töltötte be a 41. életévét. Nemcsak egy évvel öregebb és bölcsebb, de 365 szelfivel és az ezekhez fűződő megannyi tapasztalattal is gazdagabb lett. Kriszta tavaly február 1-én tette közzé az első "negyvenéveaföldön" típusú fotóját. Ezek után sok-sok színésznő, műsorvezető követte a példáját, rendre posztolták a szelfiket a valódi arcukról, köztük Liptai Claudia, Dobó Kata vagy éppen Kapócs Zsóka.

Az egykori tévés a kövtekezőket írta ki a Facebookra tegnap: "Az utolsó napom 40 évesen. Holnaptól 41 éve a Földön, de már szelfi nélkül. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki figyelte a kísérletet, mindenkinek, aki bátorított, és azoknak is, akik nem. Nem a világot váltottuk meg az elmúlt egy évben (nem is ez volt a cél), de nagyon sok mindent tanultam ebből a sorozatból. Holnapra még készülök valamivel, reggel meglátjátok. Úgyhogy, akkor most utoljára: no smink, no retus, no filter. 40 éve a Földön, háromszázhatvanötödik nap."

Az utolsó fénykép

Így indult

"A 40. születésnapi bulim annyira jól sikerült, hogy még másnap reggel is eufóriában voltam. Így hirtelen elhatározásból feltettem egy reggeli képet magamról a Facebook oldalamra azzal a szöveggel, hogy tessék, így nézek ki 40 évesen, és mostantól egy éven át mindennap fel fogok ide rakni egy smink nélküli képet. Végig se gondoltam ezt az egész vállalást, nem akartam belőle mozgalmat, de rögtön elég nagy visszhangja lett." - árulta el tavaly az Éva magazinnak adott interjújában Kriszta.

"Csak a sokadik napon esett le - amikor épp nagyon vacakul éreztem magam -, hogy úristen, mibe fogtam. De addigra már én is kíváncsi lettem arra, hogy én magam hogyan fogom ezt kibírni. Eleve kemény dolog bármit egy éven át minden nap csinálni." - fűzte hozzá a népszerű újságíró.

Az első szelfi

A kísérő szöveg

"Kísérletbe kezdek. Úgy döntöttem, hogy mostantól pontosan egy évig, vagyis a 41. születésnapomig minden nap posztolok magamról egy photosopmentes, szűrőmentes, retusmentes, sminkmentes képet. Kíváncsi vagyok, hogy mennyit változik egy negyvenéves nő arca 365 nap alatt. Milyen télen, milyen nyáron, milyen ha boldog, milyen ha beteg, milyen ha kialvatlan, milyen ha kipihent, milyen ha gondterhelt, milyen ha felszabadult, milyen ha bal lábbal kelt föl, és milyen ha jobbal. Mindenféle módosítás nélkül, a maga nyers valóságában." - írta ki pontosan egy évvel ezelőtt Kriszta.

Cikkünk a második odalon folytatódik!

Fotó: Facebook/D. Tóth Kriszta

Oldalak

Szólj hozzá Te is!