Hirdetés

Kirándulás virágok között - 4 hely Magyarországon, amit látnod kell tavasszal

Végre vége a télnek, itt az ideje, hogy megújuljon a természet és virágba boruljanak a fák! Cikkünkben ezúttal 4 olyan magyarországi helyet gyűjtöttünk össze, amit tavasszal mindenképp érdemes felkeresni.

Füvészkert, az ELTE Botanikus Kertje, Budapest

Idén áprilisban sem maradhat el az immár hagyományosnak számító Sakura ünnep a Füvészkertben. A különleges programok mellett a látogatók piknikezhetnek, leheveredhetnek a földre terített takarókra és megcsodálhatják a virágba borult fákat, virágokat. Ha kíváncsi vagy a tavalyi eseményen készült fotókra, kattints ide!

  • Időpont, helyszín: április 16-17., Budapest, Illés utca 25.

Nagykörű

Az egyik legnépszerűbb vidéki tavaszi program a nagykörűi cseresznyevirágzás. A Tisza mentén elhelyezkedő település az ország legnagyobb cseresznyéskertjével büszkélkedhet, így biztosan lehetünk benne, hogy az egyszerre virágba boruló fák látványa egészen elképesztő. A gyümölcs egyébként olyannyira meghatározó Nagykörű számára, hogy annak címerében is feltűnik, és az év folyamán több hozzá kapcsolódó fesztivált is rendeznek a helyiek. A kirándulásunk időpontjául az áprilist válasszuk, a pontos időpont természetesen időjárásfüggő.

Fotók: Femcafe/Balatoni Dóra, nagykoru.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!