Ahol ma már a madár sem jár - 5 lenyűgöző szellemváros a nagyvilágban

Akár természeti katasztrófa, akár háború okozza egy település elnéptelenedését, azt mindig szomorú látni. Ezeknek az elhagyatott szellemvárosoknak azonban megvan az egyedi szépsége is. Cikkünkben most összegyűjtöttük a leghíresebbeket!

Craco, Olaszország

Craco középkori városa Olaszország déli részén, egy kopár sziklán magasodik. A települést, amelynek óvárosa ma már teljesen lakatlan, közel ezer éve alapították, ám a történelem viszontagságai és a természeti csapások (földcsuszamlás, szárazság) miatt az itt lakók elvándoroltak erről a területről. Az elhagyatott város szépségét azonban mi sem példázza jobban, mint hogy itt forgatták Mel Gibson A passió című Oscar-díjra jelölt filmjének egyes jeleneteit.

Kayaköy, Törökország

A Törökország délnyugati részén lévő Kayaköy görög keresztények által lakott település volt, ennek a kultúrának a nyomai még ma is láthatóak a fennmaradt épületeken. A város azután néptelenedett el, hogy az 1923-as görög-török háborút követően lakosságcseréről szóló egyezményt írt alá a két ország vezetősége.

Fotók: DailyMail, Wikipedia

Oldalak

Szólj hozzá Te is!