Utazás

A pilóta tanácsa: ide ülj a repülőn, ha utálod a turbulenciát!

Te is utálod, amikor a repülőgép felszállását követően turbulencia lép fel az út során? Nos, ezzel határozottan nem vagy egyedül, állítólag viszont védekezhetsz a légörvények okozta rázkódás ellen, méghozzá a megfelelő ülés kiválasztásával.

Soha többé aggodalom!

„Az általad választott ülés befolyásolja, mennyire érzed a turbulenciát, így könnyen felülkerekedhetsz a kellemetlenségen” – állítja Jimmy Nicholson, repülőgép pilóta, aki 2021-ben egy ausztrál valóságshowban is szerepelt, legutóbb pedig a TikTok felületén osztotta meg a légörvényekkel kapcsolatos bölcsességeit követőivel. Állítása szerint igenis léteznek olyan helyek, ahol az utasok kevésbé erőteljesen érzik a turbulenciát, ami természetesen óriási megkönnyebbülés lehet azok számára, akik rettegnek a légörvények okozta rázkódásoktól. Ha kíváncsi vagy, a repülő mely részén érdemes helyet foglalnod, hogy megkíméld magad a felesleges aggodalmaktól, olvass tovább!

Mi is az a turbulencia? A turbulencia olyan légmozgásoknak az eredménye, amelyek során a légtömeg zavaros módon áramlik, ezért a repülőgépek számára ingadozást vagy rázkódást okozhat a repülés során. Több forrásból is eredhet, beszélhetünk természeti források, például erős szél okozta turbulenciáról, de az erőteljes hőmérséklet ingadozások és más gépek is létrehozhatnak turbulenciát a levegőben.
Kattints a további képekért!

Legyen szó sikoltozó gyerekekről, túlárazott mogyorókról vagy lármás esküvői partikról - köztudott, hogy a repülőgépek határozottan nem a legelbűvölőbb közlekedési eszközök.

Leadfotó: Unsplash, forrás: newsweek.com

Oldalak

Utazás
Sztárok
Azahriah, azaz Baukó Attila jelenlegi szerelme, Luna Joanna rendesen felkavarta maga körül az állóvizet a 22 esztendős sztár történelmi jelentőségűként beharangozott koncertjei előtt.
Lifestyle
Nehéz hét elé néz az, aki az alábbi három csillagjegy alatt született.
Utazás
Immáron tényleg a nyár kapujában vagyunk: fontos határt lép át a héten a hőmérséklet csúcsértéke.