Tölts el egy napot a Bledi tónál - Top 5 látnivaló

Mutatunk egy 5 órás autóútra fekvő úticélt, ha igazán romantikus vagy csodaszép, mesebeli helyre vágysz és még nem tudod, hova menj nyaralni. Elég átugrani a szomszédba, a Bledi-tóhoz, ami Szlovénia legnépszerűbb turisztikai célpontja, és ez nem véletlen!

Ha a Disney helyszínt keres a következő varázslatos meséjéhez, akkor feltétlenül ezt a helyszínt kellene alapul venni. Amint a festői táj részévé válunk és megérint bennünket a varázslat. Nem túlzás, egyszerűen ennyire megbabonázó a Bledi tó a gyémántos vizével, a smaragdos erdeivel, háttérben az Alpok hófödte hegycsúcsaival. Magányosan, a lelki békénket keresve, a szerelmünk oldalán vagy a családdal körbe kirándulva, télen, nyáron, tavasszal, ősszel, minden időben, életszakaszban és hangulatban tökéletes célpont.

Mutatunk is mindjárt 5 okot, miért éri meg feltétlenül ellátogatni oda!

Kattints a képgalériára!

1. Sétáld körbe a Bledi tavat!
1. Sétáld körbe a bledi-tavat! Mindössze hat kilométer az egész tó, másfél óra alatt kellemes tempóban meg lehet tenni az utat. Néhol a tóra épített pallókon lehet andalogni, más részeken a zöld, buja erdő szélén haladunk el, olykor pedig a dús lombkoronájú fák árnyékában folytatódik az ösvény. Ha ez nem lenne elég, egy csodálatos vár tűnik ki a tó feletti sziklán, ami hivatalosan is Szlovénia legrégebbi vára. Az ösvény egyenesen odavezet, így elkerülhetetlenül is meg kell csodálni a 11. századi romantikus és misztikus regényekbe illő várat, amihez tartozik is egy legenda: A történet szerint egy fiatal, vigasztalhatatlan özvegy élt a kastélyban. A férjét banditák ölték meg, és a tóba dobták, ezért összegyűjtötte az összes ezüstjét meg aranyát, és harangot csináltatott a sziget kápolnájához. A harang azonban soha nem érkezett meg, mivel egy erős vihar elsüllyesztette a szállítóhajót. Azt mondják, hogy tiszta éjszakákon, a mélységből lehet hallani a harangozást. A kétségbeesett özvegy pedig történteket követően eladta minden vagyonát és elvonult egy római kolostorba. Halála után a pápa új harangot szentelt fel és Bled szigetére küldte, ami nem is akármilyen harang… fotó: Kraszkó Zita
Kattints a további képekért!

A kikapcsolódáshoz néha az kell, hogy kiszakadjunk a mindennapokból. Ennek az egyik legjobb módja, ha felmegyünk egy kilátóhoz és a magasból, már-már kívülről szemléljük a dolgokat. Következzenek Pest megye legcsodásabb kilátói.

leadkép: 123rf.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.